Amikor átnézem az összes oldalt, hogy megfelelő cikkalanyt keressek, akkor a legtöbbször agyonültetett, letisztult, bedöntött kerekű gépeket találok, amikkel egyébként nincs baj, de nem mindenki tud azonosulni velük. Úgy értem, mindenki tudja, hogy ez a divat most, de azért nem mindenki tudja befogadni ezt az őrületet. Ráadásul olyan autók esetében, amiket nagyon nem erre találtak ki, még nagyobb az ellenállás, hiszen a rajongók számára olyan ez, mintha megerőszakolták volna a kedvenc autójukat. 
 
Azonban Richi Bautista nem akart olyat, ami a vezetési élményből elvesz, de ugyanakkor, nem is akart beállni a sorba egy gyári autóval. Richi-t 12 évesen kerítette hatalmába a rajongás a Subaru-k iránt és abból is az úgynevezett "Bug-Eye" széria. Ugye a boxer hangja, a rengeteg kiegészítő amit kínálnak a típushoz és a fantasztikus World Rally Blue árnyalat együttesen már alapból vonzóvá teszi a kocsit. Ráadásul az autók szeretete nem csak úgy jött, hanem édesapjától örökölt dolog volt és már kisfiúként is lelkesen gyűjtötte a Hot Wheels kisautókat. Aztán később sikerült odáig fejlődnie, hogy a bostoni Mercedes Benz képviselet hivatalos fotósává vált, azonban hiába töltötte az időt 9-től 5-ig a csillagos márka bűvkörében, akkor is egy Subaru-t akart. 
 
Richi vágyott arra, hogy a kocsija más legyen mint a többieké, viszont nem akart aszfaltkarcolót, olyan kocsit ami csak a gumi belső felét eszi, ráadásul kéthavonta új szettet is kell venni. Olyat akart, ami sokkal inkább pályagépnek néz ki és a magassága is használható. Ezért aztán először is beszerezte az ABW Motorsport által gyártott szélesítéseket, amik mindjár 8 centivel vállasabbá varázsolják a kocsit. Ezek alá az ívek alá pedig 11x18-as RAYS Volk Racing TE37V Mark II felniket csavarozott fel, 285/30-as Federal RS595 gumikkal. A görgők a klasszikus bronz árnyalatban érkeztek, bár kicsit várni kellett rájuk, egészen pontosan egy évet(!), a gumik pedig sárga és piros feliratot kaptak. Egyébként a várakozás megnehezítette a dolgokat, hiszen amíg Richi nem tudta mennyire fog kilógni a kerék, nem is tudta mekkora íveket rendeljen és persze a végén lehetett belőni a tökéletes magasságot is. A szélesítések mellé kellett még néhány apróság, hogy teljes legyen a kép. Japán belpiacos első fényszórók, JUN első lökhárító, ARP koptatóval kiegészítve és felette látszik a front cooler, ami Blitz gyártmány. Egyébként a motor környékén nem csak a közteshűtő áthelyezése történt, hanem Invidia leömlők, HKS kipufogó, COBB 1050X injektorok be és felszerelése és némi programozás, hogy minden tökéletesen működjön. Hátul a gyári szárny kapott magasítókat, ami nem gyakori látvány, a sort pedig a karbon RE Amemiya diffúzor zárja. 
 
Richi tökéletesen elégedett az autójával és már csak apró módosításokat akar végezni a kocsin, azok is főleg a teljesítményt érinti majd, hogy aztán kivihesse pályára a Subarut, ahol elemében érhezeti magát a gép! Aztán már körvonalazódik a következő projekt is, ami szintén boxer motoros, csak éppen Porsche feliratot visel. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters