A mai fiatalok már nem igazán tudják, milyen az, amikor még ezekből elég sok volt az utcákon és péntek esténként nem kímélték a tulajok őket. Akkoriban egy 25-ös motorral és sperrdiffivel könnyedén lehetett bárkiból az utca császára. (Oké, ez mondjuk 20 éve volt kábé. Akkoriban azért még elég ritkák voltak az 500 lovas EVO-k, meg az 1000 lovas GTR-ek...) Szóval egy kétjatós E30 nem csak jót ment, de a csajok is oda voltak érte. Aki pedig E36-tal érkezett, na az már igazán menő volt. 

Ugorjunk kicsit az időben. Manapság ha valaki beírja valamelyik csoportba, hogy kétajtós E30-at venne, elérhető áron, akkor ajánaltok helyett, röhögő fejű emojikat fog kapni. Ha nincs komoly anyagi háttered, engedd el, de már az E36-ot is. Felment az áruk és egyre kevesebbet találni. Ma már a 4 hengeres, 4 ajtós verziókért is olyan pénzt kérnek, hogy újra kell éleszteni az embert, miután végigolvasta a hirdetést. Elfogytak, egyre többet érnek. Ezt el kell fogadni. Szerencsére viszont, lehet találni olyan építéseket, amiknek láttán kicsit megnyugodhat mindenkinek a lelke. (Erre mondjuk nincs garancia, de bízzunk a legjobbakban!) 

Jarrett Brock 1990-es évjáratú 325is kétajtósa, már ránézésre csodálatos, pedig nincs nagy megfejtés. BBS felnik, ültetés és gyári bódé. Jarrett azárt választotta ezt az alapot, mert könnyű szerelni, rengeteg kiegészítőt lehet kapni hozzá és klasszikus autó. Egy cél lebegett előtte: Legyen gyors, legyen különleges és nézzen ki jól! 

Kezdjük a külsővel! A Delphin Grey Metallic szürke remekül áll a kocsinak. A gyári IS toldatra egy Driftkings koptatót is felszereltek, ami fekete maradt. Ezen kívül európai első és hátsó díszlécek, vesék, Hella fényszórók kerültek az autóra, valamint a csomiajtót lepucolták minden felirattól, egyedül a jel maradhatott fent. A futóművet 5 csavarosra alakították át, E36 M3 első és 318ti hátsó gátlókat kapott valamint egy sperrdiffit. Az ültetésről Airlift Performance elemkből álló levegős rendszer gondoskodik. A kellő merevséget pedig, elöl Hartge, hátul Garagistic toronymerevítők garantálják. A kerékjáratokban igazi ékszerek, BBS RS felnik forognak, "slant lip" peremekkel. A 9,5 és 10,5x17-es görgők, piros közepű, arany kupakokat kaptak, arany csavarokat és a közepek matt fekete, a peremek pedig lakk fekete fényezést kaptak. 

A belteret is felújították teljesen. Minden lehetséges felületet, gyári BMW bőrrel húztak be, a kalaptartót pedig alcantara-val. Ezen felül gyári M-Tech II kormány, Hartge váltógomb dobja fel a hangulatot. 

Jól néz ki, már így is különleges, de mitől lesz igazán gyors? A választ  a motortérbe pillantva fogjuk megkapni! A gyári 2,5-es motor helyére, E46 M3 motort, S54-et telepítettek, 6 sebességes váltóval és egyedi kardánnal. Az RK Tune által írt vezérlőnek köszönhetően, 320 lóerőt lehet mérni a kerekeken. Az egyedi kipufogórendszerhez még egy cutout szelepet is beépítettek, így nyitott állapotban messziről lehet hallani ha érkezik az E30. 

A további tervek között egy turbó beszerelése és az autó becsövezése szerepel, de még nem tudni mit hoz a jövő. Úgyhogy KATTINTSATOK IDE a további képekért inkább! 



 

Forrás: Slammedenuff