Marc Allen de Asis így vélekedik: "Ha el tudom képzelni, meg tudom valósítani. Ha meg tudom csinálni saját magam, akkor meg is fogom csinálni!" 
Hogy mennyire így van, azt a Toyota Corolla-ja mutatja, amire a Speedhunters fotósa figyelt fel a Golden Week Kyusha Festival-on. 
 
Marc autója egyébként tisztelgés egy korábbi AE86 projektje előtt. Amolyan, ilyen is lehetett volna építés. Az autóra nézve jó ha tudjuk, hogy mindent, kivéve a kéttónusú fényezést, Marc csinált az autón. Rakott össze, szerelt be stb. A Corolla Shine Auto Spec-G szettet kapott, amihez még hozzájönnek a Jubiride szélesítések, a kerékjáratokban pedig Work CR-01 felnik forognak, barna peremmel és arany közepekkel. Az úgynevezett "panda look" már önmagában felhívja magára a figyelmet, noha ez teljesen gyárinak mondható egy Hachi esetében, azonban mégsem ez az igazi ok, ami miatt izgalmas ez a kocsi. 
 
A gépháztető alatt ugyanis nem egy 4AGE, hanem valami egészen szokatlan motor dolgozik. Az 1UZ-FE egy 4 literes V8-as blokk, amivel a Lexus LS400 jött ki a gyárkapun. A gyári 4 hengereshez képest lényegesen nagyobb ez a motor, mégis sikerült olyan minőségben beépíteni, hogy simán elhisszük, hogy ez a kocsi eredetileg is ezzel a motorral került forgalomba. Az egyetlen módosítás az Injen szívócső. A kevesebb, több hívőknek ez már így tökéletes is, akik pedig az erőre gerjednek, azoknak is megfelel, mert ha a gyári motorral lehet már jót autózni, akkor ezzel a szívvel biztosan jobban szedi a lábát a Toyota. 
 
Az utastérben is akadnak azért csemegék. Bride ülések, MOMO kormány, ami a legfeltűnőbb. Ezen kívül inkább korhű cuccok kerültek be- illetve felszerelésre, ami az avatatlan szem számára fel sem tűnik. Természetesen úgy alakították át az egész autót, hogy a nagy és nehéz motor ellenére, ugyanolyan vezethető maradjon, mint a gyári változat. Ezt viszont csak a tulaj tudja megerősíteni vagy megcáfolni, úgyhogy inkább KATTINTSATOK IDE a további képekért! 





 

 

Forrás: Speedhunters