Az egyszer biztos, hogy az idei Wörthersee-n is elég sok érdekességet lehet látni! Van, aki egy kamionnyi autóval érkezik, van, aki olyan ritkaságoiot gurít ki, ami már gyári állapotban sem hétköznapi, itt meg totál át van építve és vannak az egyéb építések, amik megragadják az ember tekintetét. Ha esetleg nem sikerült összefutni mindegyik autóval, akkor az idei XS Car Night-on biztosan meg lehetett találni őket, hiszen elég durva vasakat válogattak össze a szervezők! 

Az egyik ilyen durvulat, Maximilian Schachermayr (továbbiakban Max) nevéhez fűződik. Két éve még "static" módban gurulgatott, amit aztán 2018-ban levegős rendszerre cserélt. Az indok egyszerű. Elege lett abból, hogy a rommá ültetett autót folyton megállították, mivel a Gotti G1001 felnik igencsak passzentosan állt az autó alatt. Ez pedig nem tetszett a hatóságoknak. 

A színválasztás is elég jól sikerült. A krémszínű (vagy homok?) bódét csak néhány helyen töri meg némi feketeség. A kilincsek, a visszapillantók és a lökhárítón körbefutó betét, illetve a feketére fóliázott üvegek. Ha kicsit tovább nézelődónk, akkor elöl viszont feltűnik valami, amitől igazán érdekessé válik az autó. 

Ugye a downsizing korában már mindenre turbót tesznek. Kis köbcenti egy csigával és kész is a dinamikus és környezetbarát autó. Ez egyszer jó, mert a tunerek előszeretettel hergelik autóikat, viszont ez hozza magával azt is, hogy a motor hamarabb megadja magát. Max nem akart egy TSI motoros, prüszkölő UP!-ot hanem inkább a régi iskola szerint, kicserélte a motort valami erősebbre. 

Eredetileg 1 literes, 3 hengeres motor hajtotta a kis VW-t, Max pedig megtámogatta még 3 hengerrel, mégpedig úgy, hogy egy VR6-ot telepített az autó orrába. A 2,8 literes, 180 lóerős motor elég szépen kitölti a helyet és biztos nem egy sima hétvégi program volt, mire beépült, de a végeredmény mindenért kárpótolja a tulajt. 

Az utastérben sportülések és bukócső található, ami nem csak divatból került beszerelésre. Pontos adatok nincsenek a 0-100 sprintről, de a 180 lóerő biztos elég jól cibálja az alig 1 tonnás bódét!