Rohanó világban élünk. Amint kikerül egy autó az internetre, mindenki hiénaként veti magát a gépre és igyekszik elsőként posztolni róla. Nagyon nehéz tatani a tempót, mert ha csak egy kicsit lanyhul a figyelem, azonnal lemaradunk valami különlegességről. Nem tudom, hogy a Fast Car Magazine szerkesztői ezt unták meg, vagy csak szeretnek nosztalgiázni, netán a régebbi anyagoknak is kell a nézettség, de az utóbbi időben leporoltak pár régebbi bemutatót és újra megosztják a közönséggel. Ezt főleg azért tartom jó dolognak, mert így teljesebb képet kaphatunk és hamar kiderül, hogy néhány évvel ezelőtt is elég durva autókat építettek. 
 
Itt  van például a képeken látható R33 Skyline, ami még 2013-ban szerepelt az oldalon. Alex Khateeb arra kérdésre ad választ, hogy létezik-e olyan autó utcára, ami már túl gyors? 
Persze most biztos sokan rávágják, hogy nem, azonban abban is biztos vagyok, hogy az olvasók közül viszonylag kevesen autóversenyzők. Egy átlagembernek pedig már 300 lóerő is sok lehet, de láttunk példát arra is, hogy 150-nel sem bírt valaki. Szóval, amikor kiderül, hogy ez az autó 850 lóerős és utcán is használható legálisan, akkor azért kicsit többre lesz szükség mint kalandvágyra. Alex korábban Formula-3 versenyeken bizonyított, valamint szereti bütykölni az autókat, illetve versenyző oktatóként dolgozik. Ez már önmagában elég ahhoz, hogy elhiggyük, képes megbirkózni az autó erejével. 
 
A legszebb az egészben az, hogy eredetileg gyorsulási versenyre építették a kocsit, úgyhogy teljesen értelmetlen dolog utcán használni, de kit érdekel!? A teljesen kovácsolt belső HKS, GReddy, Tomei, Blitz, Sard alkatrészeket kapott és így sikerült elérni a 850 lóerős teljesítményt. Az erő HKS kuplungon és Grex/Quaife 6 sebességes váltón keresztül érkezik a hátsó kerekekhez, a lendkerék pedig extra védelmet kapott, hogy bírja a kemény rajtokat. Illetve egy 75 lovas nitrószett is szerepel a listán, biztos ami biztos. 
 
A futómű Apexi állítható szett, a tengelyek végein pedig Rota Grid Drift felnik forognak, 9,5x17-es méretben, 275/40-es Toyo R888 gumikkal szerelve. A felnik mögött R34 GT-R, 4 dugattyús Brembo fékeket találunk. 
 
A karosszéria Bee-R kiegészítőkkel gazdagodott. Első koptató, küszöbök, hátsó lökhárító és géptető szerepel a listán. Az utastérben Bride sínekre szerelt Recaro SR ülésekben, 4 pontos övek szorításában utazhat a sofőr és utasa. Nismo 320 km/h-s óracsoport került beszerelésre és kiegészítő műszerek is helyet kaptak. (olajnyomás, olajhőfok, vízhőfok , turbónyomás stb.) A kormányon kapott helyet az ALS és Launch Control gombja és van egy kapcsoló is, amivel az összekrékhajtást is aktiválni lehet. 
 
Ahogy Alex fogalmaz: "Hangos, büdös, antiszociális és veszélyes, de mégis nagyobb élményt tud adni, mint bármelyik szuperautó!" 
Egy olyan embernek pedig lehet hinni, akinek egy 700 lovas R35, 600 lovas RX-7 driftautó és egy 550 lovas time attack S15 Silvia van a tulajdonában. 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car