Azon már meg sem lepődik az ember, hogy az AMTS-n, a legszebb felniért járó díjat, idén is Máté vitte haza. Azonban már maga az alap is elég durva! Egy SL Merci, vagy ha nagyon pontos akarok lenni, akkor egy R129 volt az, amit átalakított emberünk. 
 
"Volt már pár épített, köznyelven tuning autóm, de eddig egyikben sem volt meg hosszútávon az, hogy csak az utazás élményéért beleüljek és elinduljak kirándulni vele. Hiába voltam szerelmes mindbe és nem tudtam otthagyni parkolóban úgy, hogy ne nézzek vissza, akár többször is, mégis hiányzott valami. Így jött a cabrio ötlete, plusz hozzáadott értékkel bír, és most, hogy már van, olyan utazási élményt ad ami örömmel tölt el.
A CLS után nem nagyon öreg mint a BMW, de már klasszikusnak nevezhető volt a terv. Baráti társaságban Ádám tervezett szintén cabrio vásárlást (ekkor még megvolt a CLS és lelkileg kevésbé terveztem autót cserélni) így találtunk rá erre az autóra. Én beleszerettem a formába (Mercis a lelkem) és erősen támogattam nála a vételt. El is ment megnézni, de rájött, nem az Ő stílusa, viszont én addigra felspanoltam magam és lefoglalóztam az autót. Végül így került hozzám az SL.
Az autó 96-os, már faceliftes R129 3,2 V6 motorral szerelt. Korának megfelelően, sok extrával szerelt. Nem volt leharcolt állapotban, de nem is volt szalonképes annyira, hogy csak felni kelljen alá. Nagyobb projekt lett belőle mint elsőre terveztem, de már mondhatom, a végeredmény mindent megért. Lakatolni való sárvédők peremezésén kívül nem akadt. Eredetileg sötétkék volt, de a szívemnek épített autó az piros. A színkártyák hosszas nézegetése után, Porsche akril színre esett a választás. (Metál szóba sem jöhetett!) Futómű CLS-ből kivett, Airlift vezérlővel vezérelt légrugós rendszer. Belső kicsit viseltes, szürke bőrről, mogyoróbarnára cserélődött. Felnik 18-as, egyedi 3 részes Penta. Elöl 10, hátul 12" széles. Tavalyihoz képest szándékosan visszafogottabb, klasszikusabb stílust képviselnek. Laikus szemnek ez csak egy gyári felni. Itt egyben kell mindennek összeállni, hogy majd aztán később veszhessen el az ember a részletekben.
 
Az biztos, hogy Máté megint nagyot alkotott! Megjárta az XS Car Night-ot is, és valószínűleg fogunk még találni róla képeket más oldalakon is. A Lowdaily csapata is felfigyelt a kocsira és készített pár fotót. 
 
Visszafogott külső, mégis olyan megoldások, amit tényleg csak azok fognak értékelni, akik nem csak felületesen néznek meg egy-egy autót.