Néhány héttel ezelőtt, szó szerint felrobbant az összes közösségi média, amikor több neves oldal is megosztotta egy fiatalember posztját, amiben arról volt szó, hogy elindult Wörthersee-re. Normális esetben ez még nem kell, hogy ekkora tömeghisztériát váltson ki, de amikor kiderült, hogy emberünk Kínából indul, az összes petrolhead, közösen szurkolt @xanavi22-nek, vagy ha jobban tetszik Jeffery Li-nek, hogy megvalósítsa régi vágyát. 

Wörthersee évről-évre nagyobb tömeget vonz. A világ minden tájáról érkeznek autóőrültek és mára már nem csak a VW márka szerelmesei találkoznak a híres helyszíneken. Megkockáztatom, hogy kicsit divattá is vált kimenni a tóhoz és vannak olyanok is, akik csak azért utaznak el odáig, hogy elmondhassák, ők is ott voltak. Természetesen az Instagram "celebek" is előszeretettel jelennek meg és az érkezésük sem hétköznapi. Azonban mit sem ér az egész, ha nincs mögötte valódi rajongás! 

Li már régóta tervezgette az utazást. Egyes források szerint már tavaly is el akart indulni, de végül nem sikerült a dolog. Idén viszont minden összeállt és miután a Passat B2-t felkészítette a nagy útra, el is indult, hogy meghódítsa Európát! 

21 nap, 12000 km, 190 óra vezetés, 7 ország. Röviden így lehet jellemezni Li túráját. Mindezt ráadasul saját lábon, felnicsere nélkül tette meg a levegős futóművel szerelt kombival! Oké, radinox peremekkel szerelt BBS felnikről van szó, amik elég jól bírják a strapát, de akkor is. Li pillanatok alatt híressé vált minden platformon. Egy nap alatt több mint 8ezren kezdték el követni Instán! Ő sem számított ekkora őrületre és rengeteg köszönő posztot írt. Kicsit visszatért a hitem, hogy létezik még összetartás autósok között, hiszen mindenki, egyként szurkolt a kínai srácnak, hogy épségben megérkezzen. Az út persze nem volt zökkenőmentes. Hóesés és egy kődarab is megnehezítette hősünk dolgát, de mivel már mindenki tudta, hogy ki is Ő valójában, mindenhol segítőkész emberek fogadták és így, komolyabb gond nélkül teljesítette a távot. 

Végül pedig május 28-án sikerült megérkeznie! A világ minden tájáról gratuláltak neki és valószínűleg rengeteg ajándékot fog kapni az elkövetkező néhány napban. Ilyen mértékű fanatizmust régen láttam. Maximális tisztelet neki és kívánom, örökké maradjon meg ez a rajongás! Ő a legjobb példa arra, hogy nincs lehetetlen!