Biztos mindenkinek megvan a Gladiátor című film jelenete, amikor az új császárnak bemutatkozik Maximus az arénában. Epikus jelenet, amitől még ma is kiráz mindenkit a hideg, aki szerette a filmet.
Na de most, nem a fővezérről fog szólni ez a cikk, hanem a Jeep Gladiator-ról, amit a Hennessey vett kezelésbe és ismerve a műhely elmebeteg munkáit, biztosak lehetünk benne, hogy ez sem a takarékosságról vagy ésszerűségról fog szólni. 
 
Már a név sem kispályás: Gladiator Maximus. Ettől persze még nem kell brutális dolgokra gondolni, hiszen mégiscsak egy Jeep-ről beszélünk, ami arra van kitalálva, hogy a leglehetetlenebb emelkedőn és terepen is boldoguljon vele az ember. Ez viszont egy kicsit több egy átlagos terepjárónál. 
 
A Hennessey munkatársai nem bízták a véletlenre a dolgot és egy 6,2 literes, feltöltős Hellcat V8-at engedtek a motortérbe. Kétféle verzió érhető el. Van a 850 lovas, "gyengébbik" és az 1000 lóerős Maximus 1000! Mondjuk őszintén szólva nem tudom ki az, aki a 850-es verziót választja majd, de ez majd idővel úgyis kiderül. Az erősebbik egyébként még tekintélyes, 1265 Nm nyomatékkal is bír. Az erő 8 sebességes automata váltón keresztül érkezik a kerekekhez, de nem csak ez számít újításnak. Rozsdamentes kipufogórendszer, új hűtő és üzemanyagrendszer. 
 
A futóművet is átalakították és így 15 centivel magasabb a gyári változatnál. A felnik Hennessey darabok és terepgumikat kaptak természetesen. (Mi mást?!) Illetve felszerelésre került egy LED-es fényhíd is, hogy a sötétben se okozzon gondot a tájékozódás. Az utastérben viszont mindent bőr borít. Hogy ezzel mi votl a cél, azt nem tudom. Mert ha azt hitték, hogy a nagy kényelemben majd megfeledkezik bárki is arról ,hogy mi lapul a géptető alatt, akkor nagyot tévedtek! 
 
Összesen 24 darabot fognak gyártani az autóból és az ára 200.000 dollár körül várható, ami valamivel több, mint 54 millió forintnak megfelelő összeg. Aki van olyan szerencsés, hogy megengedhet magának egy ilyen masinát, annak 4 hónapot kell várnia, amíg elkészül a saját, 1000 lovas Jeep-je. Szerintem csak túlvészelik majd azt a nehéz időszakot....