Az internet tele van gyűlölködőkkel. Teljesen mindegy mit csinálsz, valakinek mindig baszni fogja a csőrét a végeredmény. Aztán rád szállnak, jönnek a negatív kommentek, készülnek a mémek, zárt csoportokban figuráznak ki és még sorolhatnám. Mindezt pedig csak azért, mert Te voltál olyan merész, hogy ismeretlen útra tévedtél és megvalósítottad azt, ami eddig vagy nem jutott eszébe, vagy nem merte meglépni. A "haterek" pedig vergődnek és próbálnak visszarántani. Persze tudom, hogy mindenkinek lehet véleménye, meg el kell viselni a negatív kritikát is, DE és ez egy nagyon nagy de, ez egészen addig jogos, amíg az a bizonyos kritika építő jellegű. Na és ez az, amit a kisebbségi komplexusban szenvedő kommenthuszárok nem értenek, mert sajnos a szélessáv mellé nem sűrűn jár intelligencia. 
 
Miért kezdem ilyen erősen ezt a posztot? Nos azért, mert a képeken látható masina, egy igazi petrolhead által megálmodott projekt eredménye, ami még nincs teljesen kész, de már most erősen megosztja a közösséget. Az autó tulaja Rutledge Wood, NBC Sport és NASCAR elemző, az amerikai Top Gear műsorvezetője és más autós témájú dologban is benne van a keze. Szóval egy igazi benzinvérű fasziról beszélünk. 
 
Ugorjunk vissza az időben kicsit! 2011-ben Mark Arcenal, a Fatlace megálmodója, megépíttette az első RWB-t az Egyesült Államokban. Ekkor még nem azért épültek futószalagon ezek a kocsik, hogy kiállításokra hordják őket, hanem hétvégenként versenyeztek velük Japánban. Amikor elkészült Mark Porsche-ja, Rut, azonnal beleszeretett és akart egyet magának, amit nem csak mutogatni tud majd, de rendesen használni is, akár hosszabb úton is. 
 
8 éve. Ennyi kellett ahhoz, hogy Rut megtalálja a tökéletes alapot, ami egy 1986-os Carrera. Már maga a szín is különleges. Sonoma Green, zöld árnyalat, amit az Audi palettájáról sikerült kiválasztani. Az autó alá KW állítható futómű, Brembo fékek és 18-as, arany Forgeline felnik kerültek, Continental ExtremContactSport gumikkal. A beltér még befejezésre vár, de az ok, ami miatt garantáltan támadni fogják emberünket, az a motortér környékén található. A léghűtéses boxer helyére ugyanis, igazi amerikai szív került beépítésre. A Summit Racing által épített LS3 V8, ami jelenleg 525 lóerőt képes kipréselni magából. 
 
Német autó, amerikai szív, japán stílus. Ráadásul mindez az idei Hot Rod Power Tour-on fog debütálni, ami a 25. évét ünnepli. Nekem tetszik, hogy Rut elvállalja ezt a dolgot, annak ellenére, hogy tudja, szét fogják kapni minden irányból. De ha jobban belegondolunk, ettől szép ez az autóépítősdi! Ti, mit gondoltok? 
 
Még több képért KATT IDE! 





 

 

Forrás: Super Street