Klasszikus autóval nehéz mellélőni, ezt már mindenki tudja. Egy már-már veteránkorba lépő autó, mindenhol megdobogtatja az emberek szívét. Az idősebb generáció számára nosztalgikus érzéseket okoz, a fiatalabbak pedig végre láthatnak egy olyan gépet, ami még abból a korból származik, amikor nem futószalagon készültek az egyforma autók, amikor még nem a károsanyagkibocsátás volt a legmeghatározóbb szempont, amikor még nem volt kismillió elektronikai cucc, szenzor és egyéb marhaság, ami beleszólt a vezetésbe. 
 
Kicsit vicces, hogy a hazai sznobok inkább lenézik ezeket az autókat, hiszen egy ilyennel nem lehet pózolni valamelyik menő szórakozóhely előtt, viszont aki egy ilyen autót épít magának, az pont nem vágyik egy üresfejű libára, aki az igazi férfit keresi, csak éppen műhaj, műszempilla, műköröm, műcici kellett ahhoz, hogy valahogy kinézzen szegény. Ha viszont kicsit arrébb megyünk pár kilométert, akkor elismerésben részelsülhetünk, mert odakint bárki vehet hitelre új autót, meg felnit, meg futóművet, de az öreg autókat ki kell pengetni és ahhoz kell igazán sok pénz. De ez egy másik sztori. Nézzük inkább János E12-es BMW-jét! 
 
"2015-ben vettem a kocsit. Autószerelő vagyok , és hordták többször is hozzánk javításra az autót. Kicsit elhanyagolt volt, de korához képest nagyon szép állapotú. Az ügyfelet minden megjelenésekor kérdeztem hogy nem adja-e el nekem, aztán a sok kérlelés után egyszer csak beadta a derekát. Az autó 1979-es 525 automatic, a legendás M30-as blokkal még, és egy 4 torkú karburátorral. Automata váltója 3 sebességes, de nem esik nehezére a 180-200-as sebesség. Mivel “nagymotoros”, vele jár az elől 4, hátul 2 dugattyús tárcsafék, így ahhoz nem akartam hozzányúlni. Alapos kasznimunka-fényezés után, (gyári színe a barna) jött egy kis futóműépítés, és a felniszerzés. Jelenleg egyedileg általam készített állítható gólyalábak vannak az autó alatt, tervben az airride, de sajnos a sok projekt miatt nem került még rá sor. A felnik 17x8” BBS RT075, 2 részes, 195/40 es gumikkal, és egy egyedileg tervezett és gyártott turbofan garnitúrát kapott.
 
Az idei AMTS-n, a Low Industry standján láthattátok a kocsit. Egyébként János tipikusan az az ember, aki nem csak mutogatni szereti autóit, hanem előszeretettel jár driftnapra is, persze nem a BMW-vel. Erről lehet később még írok egy cikket. 
 
Képekért köszönet: Low Industry - Csizik Roland Photo - Camera Works