Van az a szint, amikor már annyira nem bír magával az ember, hogy kell valami nem megszokott, ami totálisan ellentmond mindennel. Ráadásul ha ehhez megvan a megfelelő mennyiségű pénz, akkor pedig a gyártók meg is tesznek mindent annak érdekében, hogy a kedves ügyfél hagyjon náluk egy szabad szemmel is jól látható összeget, tölkmindegy milyen őrültséget is kér. 
 
Nem tudom, hogy csak a mérnökök unatkoztak, vagy volt konkrét felkérés, de a Lamborghini-nél úgy döntöttek, hogy a Huracan Evo-ból készítenek egy terepezésre alkalmas változatot. Így a kifejezetten sík, betonra készült sportautóból, rögtön igazi sivatagi élményautó válhat.
 
Mondjuk sokan gondolják úgy, hogy a Huracan nem igazi Lambo. Nincsenek felfelé nyíló ajtói, dupla kuplungos váltója van és Audi technika lapul a kaszni alatt. A Huracan Sterrato koncepcióautó akkor aztán még távolabb áll az igaiz rajongóktól. Az 530 lóerős autó LDVI ( Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) rendszerét újrahangolták, hogy az összkerékhajtású és kormányzású gép, könnyedén megbírkózzon a lazább felszínű utakkal is. 47 mm-rel magasabb az autó és a nyomtáv 30 mm-rel szélesebb lett. A sárvédők szélesítést kaptak, hogy a 20-as felnikre szerelt, húsosabb terepgumik tökéletesen elférjenek. 
 
Az emelés mellett további védelmet biztosítottak az autó aljának, alu lemezekkel elöl-hátul, de a diffúzort és a küszöböket is megerősítették. A motor környékén kompozit elemekből álló védelmet is bevetettek, hogy a felpattanó kavicsok ne okozzanak fejfájást a sofőrnek. Ha netán túl nagy tempóban érkezne a sofőr és felborulna a kocsi, akkor titánból készült bukócső és a karbon ülések valamint a 4 pontos övek garantálják az utasok biztonságát. 
 
Végül pedig megkapjuk arra kérdésre is a választ, hogy miért készítenek egy ilyen változatot a mérnökök. Maurizio Reggiani azt mondja, hogy szeretnének kicsit kimozdulni a komfortzónából és új területekre is kikacsintani. Illetve egyfajta tisztelgés lenne a 70-es években (egészen pontosan 1973-ban és 1974-ben) indult modellek előtt, amik hasonlóak voltak a Sterrato-hoz. 
 
Nektek mi a véleményetek?