Az autó legyen könnyű, erős, gyors! Legalábbis aki folyamatos adrenalinlöketre vágyik, annak nagyjából ilyen a tökéletes autó. Azonban ehhez a hobbihoz elég vastag pénztárcára van szükség. Illetve van egy másik megoldás is, amit az Ultima kínál. 
 
Ez a kis angol cég, viszonylag elérhető áron ad lehetőséget arra, hogy teljesen eszement tempóban autózhassunk. A legújabb modell, az RS, nem sokban különbözik a korábbi típusoktól, annyi különbséggel, hogy itt már olyan extrákat is megtalálunk mint a színezett üveg, a felfújható deréktámasz, a fűthető szélvédő vagy éppen a navigációs rendszer. Ezekkel pedig már-már hétköznapi használatra is tökéletesen alkalmas lehet a sportkocsi. 
 
Természetesen az új RS elég sok mindenben különbözik a korábbi modellektől és ezáltal gyorsabb is. A karosszéria formája hasonlít az elődhöz, de új első toldat, légterelők, diffúzor és kerékjárati szellőzők jelentik a változást- Hátul pedig egy elég komoly méretű karbonszárny is helyet kapott, ami a motorsportból ismerős "hattyúnyak" konzolokkal kerültek felszerelésre és kilenc fokozatban állítható. Az elemek üvegszálerősítésű műanyagból készültek és úgy alakították ki a sárvédőkat, hogy a 19-es felnik elférjenek. A futómű teljesen állítható természetesen. Egy ilyen autónál a súlynak fontos szerepe van. Az Ultima pedig nem nehézsúlyú versenyzőkkel próbálkozik, hiszen az RS önsúlya 930 kg körül lehet. 
 
Szóval megvan a versenysportos technika, de milyen motor lapul benne? Több verzió közül is választhatunk. Az alapmodell, 480 lóerős GM LT1 V8 motorral van szerelve, aminek a súly-lóerő aránya majdnem tökéletes. Azonban ha ez nem elég, akkor választhatunk 650 lóerős LT4, vagy 800 lovas LT5 verziót, illetve ha tényleg teljesen elment az eszünk, akkor még ott van a továbbfejlesztett, 1200 lóerős modell! 
 
Mondjuk megvesszük a legerősebbet és ekkor jön a hidegzuhany. Semmilyen, mondom semmilyen vezetést segítő elektronika nincs ezekben a kocsikban. Még ABS sincs! Semmi! Nincs duplakuplungos vagy éppen szekvenciális váltó. Csak és kizárólag 6 sebességes manuális sebváltóval lehet kapni! Miért? Hogy az igazán tökéletes vezetési élményt adja vissza és hogy igazi versenyzőnek érezze magát, aki megpróbálja betörni a gépet. 
 
Az 1200 lovas csúcsmodellről nincsenek pontos gyorsulási adatok, de a 800 lovas változat 2,3 másodperc alatt van százon és 4,8 alatt 160-on. A végsebességet pedig 400 km/h-ra saccolják, ami a váltó áttétele miatt lehet ennyi. Egyébként a leggyengébb verzió is 6,2 alatt van százon, szóval még azzal is lehetne karistolni éppenséggel....