A Drifted.hu csapata idén sem aprózta el a dolgot! Mindent megtettek azért, hogy legnagyobb éjszakai autós eseményen, a Lóerők Éjszakáján, mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb szórakozást. Délelőtt Volvo találkozó volt és ha sikerült bejutni, akkor már el lehetett csípni néhány futamot, igaz, amatőr versenyzőkkel, de belőlük lesznek a profik, úgyhogy érdemes figyelni rájuk. Ehhez persze tájékozottnak kellett lenni, úgyhogy térjünk át inkább a hivatalos, "nagy" eseményre! 

Az már egyszer biztos, hogy az időjárás kegyes volt a szervezőkhöz, hiszen egy kósza felhő sem zavarta meg az eseményt. Ez persze jó is volt, de kicsit megnehezítette a versenyzők dolgát, mert az utastérben, Ámon Olivér 116 fokot mért a lábtérnél, illetve a váltó 70 fokos volt, amit így puszta kézzel nem is lehetett mefogni. Az edzés után jöttek a selejtezők, majd a döntők szép sorban, amit tűzijáték, versenyzői felvonulás és a Jet Car Show szakított meg. Egyébként roppant szoros csaták mellett, volt baleset is, amikoris az egyik autó kigyulladt a pályán, de ez a sport már csak ilyen. Szerencsére a szervezők felkészültek minden eshetőségre és így hamar elhárították a problémát. 

A Jet Car Show nem csak a drift arénában volt látható, hanem a 400 méteres gyorsulási pályán is, ahol este 7-kor engedték szabadjára a bitang hangos és látványos gépet! Szavakkal lehetetlen leírni azt a robajt, amit a gép okozott és sokan gondolkodtunk azon, hogy mennyire kell elvetemültnek lenni ahhoz, hogy egy ekkora erejű sugárhajtómű mellé beüljön az ember egy karikára? Szerencsére itt nem volt semmilyen fennakadás és a gyorsulási futamok is gond nélkül zajlottak le. 

A két pálya között, a Backyard Garage, a Carstyling és az Auto Finesse sátrai között, tuningautók foglalták el a betonplaccot. Amerre a szem ellátott, mindenhol minőségi autók sorakoztak fel a kifutón. Igazi showcar-okat, ültetett, de hétköznap is használt hobbituner gépeket és egyéb építéseket is megcsodálhattak a látogatók. A programok között, felniszétszerelő verseny és úgynevezett "Zsinnyegtető" verseny is szerepelt. Előbbinél egy többrészes felnit kellett időre szétszedni, az utóbbinál pedig meg lehetett mutatni, hogy mekkorát szól a gép. A zsűri pedig a közönség volt. Iszonyatos hangzavar, óriási lángok és csattogó kipufogók csatája volt ez, aminek a végén egy lány nyerte meg a legjobbnak járó díjat egy Volkswagen Beetle-vel. A szépségverseny ezúttal csendben zajlott le. A zsűri körbesétált és pontozta az autókat. Nem volt egyszerű dolguk, de közel két óra sétálgatás után megszületett a végeredmény. 

Este 9 után kezdődött a tűzijáték és a versenyzői felvonulás, illetve a már említett Jet Car Show. Ezt követően elkezdődtek a döntők, majd a díjátadó. Az időjárás estére már kellemes volt és még éjfélkor is elég sok autó állt a repülőtéren. Azt hiszem a Drifted csapata ismét emlete a tétet és egy nagyon ütős rendezvényt rakott össze! Következő futam szeptember 21-én, a Végső Összecsapás lesz! 

Képekért köszönet D4ncs0 Photography-nak! IDE KATTINTVA eléritek a teljes galériát!