A Seat Leon egy fiatalos autó. Már megvan a mérete, hogy a haverokkal kényelmesen menjünk el bulizni, de még nem olyan komoly a megjelenése, mint a Toledo-nak. Ráadásul elég széles motorkínálat létezik a típushoz, úgyhogy mindenki megtalálhatja a magának legmegfelelőbb változatot. Ugyanis az 1998 óta kapható Leon, létezett 1,4 16 szelepes, 75 lóerős motorral, de volt belőle 2,8 literes, 204 lovas VR6, vagy a 20VT verzió 179, 209 és 224 lóerővel, de létezett TDi változat is. Szóval tényleg elég széles rétegnek szólt. Ráadásul rengeteg lehetőség rejlik ezekben a kocsikban, hiszen a gyári sportváltozatok (Cupra , FR) kiegészítőivel, igazán dögössé lehet tenni az ötajtós kocsit. János is Leon tulajdonos és tavaly még más színben pompázott a Seat, de változtatni kellett. Ismerjétek meg az autó történetét! 

"Picivel több mint 3 éve van a tulajdonomban ez az autó. 2004-es 1.9 PD ARL 4x4. Gyöngyház fehér színben került hozzám ültetőrugó volt alatta akkor még. Első évben megkapta a tengelyenkénti airride szettet Drako Tuning jóvoltából valamint 20"-os Audi Pavia kerekeket, amely kapott egy egyedileg kevert arany színt. A 20" soknak bizonyult így került a váltás a jelenlegi 19-es Radi8 R8S5-re Dark Mist színben Gál Tamásnak köszönhetően.

Következő évben átfújásra került az autó "barackvirág" színre amit hívtak "manner nápolyinak, süldő malac színnek, női bugyi színnek" és még sorolhatnám ?. Ennek a munkának a minősége sajnos kritikán alulra sikerült és minden elemre jutott festékfolyás amit más fényezők nem vállaltak el kijavításra, csak egy újabb telifénnyel. A tavalyi évet kénytelen voltam így lehúzni. 

Már tavaly év végén megfogalmazódott fejben az elképzelés az idei kinézettel kapcsolatban. Februárban szétlett kapva az autó, az egész karosszéria átlett csiszolva, fóliázáshoz elő lett készítve a kasztni. A Teckwrap kínálatából találtam számomra tetsző színt. Igyekeztem valami "újat" választani ami még, úgymond, másnak nincs. Mivel nem szerettem volna hogy virítson az előző szín az ajtó falcoknál ezért a fólia alapján lett keverve szín és  színre fújva az ajtók belseje.

Beltért tekintve félbőr Recaro, hímzett, Cupra ülések, csomagtér beépítés, jelenleg még fehér bőrrel., SPL mélysugárzó üveglapok alatt kapott helyet az erősítő Mac Audio Maximus 1750 valamint az airride szelepei illetve ide került a kompresszor is elhelyezésre.

Az autó jövője még képlékeny. Szeptemberben lehet eladásra kerül és valami újba kezdek. Ha viszont megmarad, akkor jövőre szeretnék másik színt, illetve egy új csomagtér beépítést, valamint még a nyáron más felniket rakni alá. Addig  azonban igyekszem minél több találkozón résztvenni barátaimmal, csapatunkkal a Slammed Street Machines tagjaival. " 

Köszönjük a leírást és gratulálunk az eddigi sikerekhez! 

Képekért köszönet Doraphoto és X-Tomi Photo