Amerikában nem csak a klasszikus értelemben vett tuning találkozókon lehet érdekes gépeket találni, hanem kisebb, cars & coffee jellegű eseményeken is. Az ottani autós kultóra annyira sokszínű, hogy felfoghatatlan. Ha ki tudunk lépni a stance bűvköréből, akkor meg aztán olyan csemegékre is akadhatunk, mint a képeken látható Camaro. 
 
Ez az 1979-es évjáratú, klasszikus izomautó, teljesen szokatlanul, nem földön lapít, hanem tulajdonképpen egy szinttel feljebb. Még a helyi arcok is furcsán bámultak erre a furcsaságra, úgyhogy nincs abban semmi meglepő, ha az európai szem, nem bírja befogadni a látványt. 
 
Az autó tulajdonosa, Neal, elárulja, hogy eredetileg ez a fia autója volt. Casey megvette a Camaro-t 250 dollárért, vett egy Chevrolet Blazer alvázat még 50-ért, majd még 700 dollárért, vásárolt egy Chevy pick up-ot, hogy aztán összeálljon az egész. Miért? Mert a srác akart egy dögös gépet, kevés pénzből. 
 
A monstrumot, karburátoros, 7,4 literes V8 hajtja. Miután Casey megunta a kocsit, Neal egyből lecsapott rá, mert megtetszett neki a masina és azóta boldogan hajtja terepen is és kihasználja az újjászületett Camaro adottságait. Gondoljunk csak bele! Mennyire meghökkentő látvány lehet, ahogy a vérbeli izomautó a sivatagban csapat ezerrel, mindenféle nehézség nélkül? 
 
Ettől szép az autós kultúra! Ha át tudjuk lépni a korlátokat, akkor olyan eszement gépek születhetnek, mint a képeken látható autó, ráadásul nem is került olyan sokba, és cserébe egy igazi élményautót kapunk. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters