Amerika nem hazudtolja meg magát. Globális felmelegedés, olvadó jégsapkák, kiapadó vízkészletek, de legalább csináltak egy újabb szörnyeteget utcára! 

Már hónapokkal korábban bejelentették az új típust, de a végleges adatok most láttak napvilágot. A feltöltős V8, 760 lóerőt és 847 Nm nyomatékot présel ki magából, amivel azért már elég meredek dolgokat lehet művelni. Ezzel az adattal erősebb, mint a Corvette ZR1. Oké, mindössze 5 lóerővel, de basszus! Az akkor is 5 lóerő! Azonban nem csak ZR1-et utasítja maga mögé! A Dodge Challenger Hellcat-nél 53, a Camaro ZL1-nél 110, a Porsche 911 GT2 RS-nél 70, A Ferrari F8 Tributo-nál 50, a Lamborghini Aventador SVJ-nél pedig 1 lóerővel erősebb. Persze a Challenger Hellcat Redeye, a maga 797, illetve a Demon 840 lóerejéhez képest még mindig kevés. 

Az 5,2 literes, feltöltős V8, a hátsó kerekeket hajtaj és 7 sebességes, dupla kuplungos Tremec váltón keresztül érkezik. A váltó egyébként 100 milliszekundumos váltásokra képes, úgyhogy annyira talán nem nagy baj, ha nem kell kézzel pakolgatni a sebességeket. Az új légterelők 250 kg-nyi leszorítóerőt képesek termelni, a féktárcsák 420 mm átmérőjűek és akár karbon felnikkel is lehet rendelni az izomautót. 

Az áráról nem sokat tudni, de biztosak lehetünk benne, hogy hazai pályán sikeres lesz a modell. Már csak azt kéne elérni, hogy akik vásárolnak egyet, azokat vigyék el vezetéstechnikai tréningre, hogy ne olyan videókkal legyen tele az internet, amiben a gyalogosok közé esik be a Ford legendás modellje!