A Porsche bemutatta a sportosabb, pályára szánt 718 Cayman változatokat, amikben 6 hengeres, szívó motor dolgozik, valamint manuális váltó. Ezek az autók, igazi benzinvérűeknek készültek. Már alapból nagy hír, hogy a 4 hengeres, turbós motorokat leváltották 6 hengeres szívóra, de az, hogy csak kézi váltóval lehet rendelni ezeket a modelleket, biztosan csak egy bizonyos rétegnek fognak igazán tetszeni. 

Mindkét modell azt a motort kapja, ami a 911 Speedster, lefolytott verziója. 8000-es fordulat leadására képes, 420 lóerős és 420 Nm nyomatékot ad le. 4,4 másodperc alatt tudják le a 0-100-as sprintet, a végsebességük pedig, a GT4 esetében 302 km/h, míg a Spyder-nél 300 km/h.

Ezek nem annyira kiemelkedő adatok, hiszen elég sok olyan autó kerül forgalomba, amik megközelítik ezeket az eredményeket. A különlegesség a 6 sebességes kézi váltó, ami az ellustult, modern generációnak lehet nem fog annyira tetszeni. 

A futómű környékén azért megmaradt a modern technika. A Porsche Active Suspension Management kissé át lett programozva és így 3 centivel került lejjebb mindkét modell. Az elektromos segédleteket is átprogramozták, hogy kevésbé szóljanak bele a vezetésbe és így jobban lehessen határon autózni. 

A GT4 új első légterelőt, diffúzort és hátsó szárnyat kapott, amivel 50%-kal növelték a leszorítóerőt. A Spyder is kapott első légterelőt, azonban hátsó szárnyat már nem, viszont a direkt, erre a típusra fejlesztett diffúzor egyenesen a betonra szippantja az autót. A Spyder esetében pedig, manuáisan nyílik a tető, amit pár mozdulattal lenyithatunk vagy becsukhatunk. 

A fékek már alapból nagyobbak mint a "mezei" modelleknél, de itt még kérhetünk karbon-kerámia verziót is akár. A GT4 esetében létezik a Clubsport verzió, ami bukócsövet, tűzoltókészüléket és a sofőr számára 6 pontos bizonsági övet jelent. 

A végére maradt az autók ára. A Spyder körülbelül 27 millióba, a GT4 pedig 28 millióba fáj, legalábbis Angliában. 

Nyilván ezek sem az átlagembereknek készültek, de jó látni, hogy a gyártók megpróbálnak olyan autókat készíteni, amik többet nyújtanak annál, hogy stílusosan eljussunk A-ból, B-be.