Amikor a kedvenc, japán, hátsókerekes autókról van szó, akkor garantáltan felmerül a legendás Hachiroku, vagyis a Toyota Corolla AE86. A fekete-fehér színkombó, a 4AGE motor jellegzetes hangja stb. A legtöbben, egy ilyen autót megkímélve tárolnánk a garázsba és csak ritkán vennénk elő, hiszen ezek is egyre értékesebbek lesznek. Azonban Oroszországban van egy fiatalember, akit nem érdekel, mit várnak el tőle. Élvezi az autóját és olyanná alakította, amilyenre mindig is vágyott. 
 
Erre az autóra valószínűleg elég sokféle jelzőt lehetne ráhúzni. Paraszt, patkány, drift missile, de szerintem teljesen felesleges megfejteni a dolgot! Alexey csak úgy alakította, ahogy neki tetszett és ennek eredménye ez a nagyon lapos, nagyon széles, négy keréken guruló izé. 
 
Kezdjük az elején! Alex már fiatalon imádta a kocsikat. Kezdetben főleg a rally világa fogta meg, aztán váltott át a driftre, ami jóval több egyszerű sportnál. Úgyhogy amint lehetőség adódott rá, beszerzett egy hátsókerekes autót, amivel minden kanyart le lehet fűzni. Természetesen nem egyből ült bele a Toyota-ba, hanem végigjárta a különböző lépcsőfokokat. Először Lada-val, majd BMW-vel, utána Volvo-val végül pedig sikerült hozzájutni a Corolla-hoz. 
 
Az első és legfontosabb dolog a futómű tökéletes beállítása volt. Mivel alapból a Silvia alkatrészei voltak beépítve, így kicsit átalakította azokat, rövidítette, keményítette, áthelyezett ezt-azt, majd jöhetett a beállítás. Most kapaszkodjatok meg! 6 órán keresztül játszott az NFS Shift 2-vel és minden lehetséges opciót kipróbált, hogy melyikkel lehet igazán jól autózni. Miután megtalálta a tökéletes beállítást, felírta egy cetlire és elment a futóműveshez. Hihetetlenül hangzik ,de ez az igazság! (Legalábbis Alex ezt állítja.) Végülis tökmindegy, hogy elhisszük-e vagy sem, de a dolog működött. 
 
Az autóval kapcsolatban a legfontosabb szempont az volt, hogy a technika legyen tökéletes a lemezek alatt. A 4AGE Black Top motor portolt hengerfejet, kovácsolt belső alkatrészeket, könnyített lendkereket, komplett kipufogórendszert kapott. Az autó egyébként lehetetlenül alacsony, egészen pontosan 2,5 centire van a földtől és driftre használják! Azonban nem csak alacsony, de széles is! Az LA Design szállította a szélesítéseket, amik oldalanként 15 centivel növelik meg az autó méretét. Ehhez igazítva kerültek fel az Enkei felnik is. Az NSR típusú görgők, körben 10,5 szélesek és az ET számuk -57! A következő elem, amire felkapjuk a fejünket, a kipufogórendszer, illetve a hátsó dobok. A teljesen őrült megoldást elnézve, azt is gondolhatnánk, hogy a komplett rendszer sokkal hosszabb, mint maga az autó és nem tévedünk, mert a tulaj szerint 3x olyan hosszú, mint maga a kocsi. Az egész autó kiégeti a retinát, de ez a kipuff garantáltan hazavág! 
 
Ezek után a kaotikus külső, a mélyre nyúló elemek, az összefröcskölt kaszni, a cápaszáj és úgy minden, már csak hab a tortán. Ez a kocsi nem az internetnek készült. Nem azért, hogy gyűjtse a típus rajongóitól a lájkokat. Ez jellemzi, hogy Alex-nek mekkora "baj" van a fejében. Mindig is tiszteltem azokat, akik nem félnek olyan dolgokat megvalósítani, amit csak egy bizonyos réteg fog elismerni. Ők azok, akik tényleg maguknak építik a kocsit és tesznek arra, hogy mi az elfogadott és mi nem. Biztos vagyok benne, hogy meg fogja osztani az olvasókat, de én azt mondom, bárcsak lennénk ennyire tökösek, hogy egy ilyen kaliberű autót feláldozzunk a hülyeség oltárán és élvezzük is minden tulajdonságát! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: True Fitment