A Ford Puma egy fiatalos kisautó volt annak idején, amit főleg a csajok ghasználtak szívesen, de volt rá példa, hogy srácok is rohangáltak vele. Eggyel komolyabb mint a Ka, de még nem akkora batár mint Cougar. Más kérdés, hogy az utóbbi sosem volt túl népszerű. 
 
Most pedig úgy tűnik, hogy újra előkerül a Puma, de ezúttal nem éppen úgy, ahogy gondolnánk. Nem tudom, hogy a gyártóknál ez lesz-e az új tendencia, de a Mitsubishi Eclipse után, a Puma is crossover-ként tér vissza. A forma tökéletesen illik a Ford új modelljeinek arculatába. A Fiesta alapokra épülő modell, kicsit "vidámabb" megjelenéssel és magasabb hasmagassággal csábítja a vevőket. A Titanium vagy ST Line kiegészítőkkel pedig sokkal sportosabb lesz a külseje. 
 
Az utastér is nagyon hasonlít a Fiesta belterére, egészen addig, amíg eljutunk a hátsó részhez, ahol azért már elég sok változás található. Az egyik ilyen a csomagtér többszintes megoldása, valamint az ülések variálási lehetősége, aminek köszönhetően, akár teljesen sík hátsó részt is kaphatunk. Technikai oldalról is elég jól felszerelt a Puma. Gyalogos érzékelő, sávtartó, vészfék asszisztens, active cruise control és az úgynevezett CoPilot360, ami mindent figyel, ami az autó körül történik és így akár magától felveszi a forgalom ritmusát. A műszerfal közeépn elhelyezett nagy méretű érintőképernyős felületen állíthatunk be mindent és Android illetve Apple tulajok is rá tudnak csatlakozni a 10 hangszórós rendszerre. 
 
Motorikusan  lesz majd 1 literes három hengeres EcoBoost, amihez elektromos motor is csatlakozik és így 123 vagy 153 lóerős változatok közül választhatunk, de lesz dízel verzió is. Crossover, de nem terepjáró, így csak elsőkerékhajtással készül az új Puma, amit Romániában gyártanak majd és év végétől lesz rendelhető.