Szeretek kisebb, parkolós találkozókra kijárni, mert amíg a nagyobb, jobban beharangozott tuning találkozókon, mindenki ott van aki a "számít", (vagy azt gondolja magáról) addig ezeken a családiasabb, kisebb létszámú, lazulós talikon, lehet látni olyan gépeket is, amik igazán érdekesek. Nyilván, aki show 'n' shine autókat akar látni, annak valóban jobb választás egy nagyobb esemény, de aki csak lazulni akar, annak olyanra érdemes kilátogatnia, mint a tegnapi, a székesfehérvári Tesco parkolójában tartott minitali. 
 
Hozzáteszem, sajnos technikai okok miatt nem tudtam eljutni Hortra, pedig az is biztos jó lehetett, de este bennem volt a mehetnék, és amikor néhány barátom felajánlotta, hogy guruljunk ki ide, egyből pattantam is autóba. Tisztában kell lenni azzal, hogy egy ilyen minitalin, kevesebb durva építést fogunk látni. Ilyen eseményekre a környékbeli arcok gurulnak ki egy kis bandázásra. Nincs feszülés, nincsenek díjak. Persze olyanok is felbukkannak, akik nem bírnak magukkal és szerepelni kell akkor is, ha a szervezők direkt kérték, ne legyen állatkodás. Ehhez képest egy E30 folyamatosan repkedett a sorok között úgy, hogy közben a haverok az ablakon lógtak ki. Néhány srác pedig úgy bizonyította, hogy komoly méretekkel van megáldva, hogy a sétáló, nézelődő emberek között nyomott egy kövéret. Nem fogom megérteni ezt a viselkedést, de nem is az én dolgom, hogy eldöntsem mennyire helyes, avagy sem. A lényeg az, hogy miután leparkoltunk, egyből feltűnt egy felmatricázott hármas Golf, amin rögtön látszott, hogy nem 1,4 szívó hajtja. 
Közelebb is mentem és szóba elegyedtem a tulajjal, Gerivel, aki roppant jó arc volt és elmondott egy csomó mindent a kocsiról. 
 
Az autó egy Mk3 Golf VR6. A cél egyértelműen az, hogy kihozza belőle a maximumot és nem a tökéletes fitment elérése volt a fő cél, hanem az élményautózás. A Shrick alkatrészekkel összerakott motor, 60-as nyitott rendszert kapott, aminek a végei az autó oldalán, a hátsó kerék előtt figyelnek. A direktszűrővel együtt olyan hangzavart képes okozni, hogy a füldugó használata javasolt mellette. Sőt! Ha bemelegszik rendesen a rendszer, akkor bizony lángokat is köpköd! Teljesítményről nincs pontos adat, de jelenleg nem is az a legfontosabb, hogy éppen hány lóerős a kocsi. A motorháztetőt bőrözték, a front pedig plusz lámpákat, légbeömlőket kapott. 
 
Az autó alatt gyári pókhálós felnik forognak, amikre utcai slick gumikat húztak. A felnik mérete lehetne nagyobb, de ez a kocsi nem arrül szól, hogy méregdrága, többrészes felnikkel, vagy nagyon kitöltött kerékjáratokkal veressen az ember. A kerekek mögött pedig EBC fékek lassítják a kocsit. 
Az utastérben sportülések, versenyövek és egyedi ajtókárpitok mellett, a bukócső fokozza race érzést.  
 
Geri tökéletesen tisztában van azzal, hogy előbb-utóbb, a hatóságok kibabrálhatnak vele és a forgalmija bánhatja a dolgot, de egyáltalán nem áll negatívan a dologhoz. 
"Ha úgy alakul, hogy elveszik a forgalmit, akkor még jobban szétborítom és igazi játszós autó lesz belőle. Azonban nem pályanapra akarok menni vele, hanem driftelni!" 
Igen, jól olvassátok! Driftelni! Nem tálcával, mint az őskorban, hanem átalakított Syncro hajtással! Ha pedig minden jól megy, akkor a motor kapna egy csigát is, hogy ne csak üvöltsön, de tüsszögjön is. 
 
Drukkolok, hogy megmaradjon a papír és valósuljon meg minden, amit elképzelt a tulaj! Imádtam a lazaságát és a hozzáállását a dolgokhoz! Kicsit később ment is a kocsival pár kört és elég szépen muzsikált menet közben is a gép! Szép munka!