A közösségi oldalaknak hála, ma már könnyedén válhat bárki sztárrá, celebbé. Néhány érdekes poszt, hirtelen megugró követőtábor és hopp! Rögtön velünk van tele az internet és a csapból is mi folyunk! A helyzet az, hogy ehhez mondjuk nem árt némi tehetség is, hiszen a hülyeség rohadt gyorsan terjed, de olyan hamar a feledés homályába vész. Azonban ha olyan dolgot produkálunk ami felkelti az emberek figyelmét, akkor tartósan is ott lehetünk a középpontban, főleg ha egy bizonyos réteget szórakoztatunk. 

Khyzyl Saleem is ilyesmi forma. Hihetetlen renderelt képeivel hamar a csúcsra repült és most már ott tart, hogy nagyobb eseményeken jelenik meg kötelező jeleggel. Autós szupersztárr vált Ő is és az igazán nagy durranás az volt, amikor a valóságban is elkészült egy általa megálmodott autó. Innen nem volt megállás és ma már ott tartunk, hogy több mint 437,000 követője van Instagramon! 

Az LTO E30 után most egy újabb remekművel rukkolt elő, aminek alapjául régi vágyát, egy Mazda RX-7 FD-t épített meg. Amíg az E30 bonyolult, feltűnő elemeket kapott, addig  a Mazda egy sokkal letisztultabb, mégis sportos külsőt kapott. Az alap is különleges, ugyanis egy 1992-es Efini RX-7. Mi is az az Efini. Lebutítva, csak egy átlogózott RX-7. Valójában pedig az Efini olyan a Mazda-nak, mint az Acura a Honda-nak. Olyan modelleket kínáltak, amik kicsit jobban felszereltek mint az alapmodellek. A 91-től, 97-ig működő alosztály főleg az RX-7, 626, Sentia és MPV modelleket alakította át, vagyis pakolta tele több extrával. 

Khyzyl első dolga az volt, miután megszerezte az autót, hogy a 99-es modell gyári szárnyát szerelje fel, amit Vancouverben talált. A hátsó szárny mellett azért más okosságok is felszerelésre kerültek. Egy URAS első toldat, ami még lejjebb húzza az amúgy sem magas autót optikailag, FEED karbon küszöbtoldatokat, hátul pedig R.E. Amemiya diffúzort ködlámpával, Evo-R "kacsafarok" szárnyat, és Origin Labs, karbon tetőszárnyat. 

A motorháztető alatt dupla turbós 13B dolgozik, amihez szintén hozzányúltak, de nem drasztikusan, így 310 lóerő áll rendelkezésre, ami bőven elegendő ahhoz, hogy dinamikusan mozgassa a kocsit. 

Ahogy említettem, az autó már alapból sem túl magas, de azért az Air Lift Performance és az Intermotiv, közösen készített egy teljesen egyedi rendszert az autó alá, és így már tényleg teljesen fölre lehet engedni a klasszikus japán gépet. A gátlókat és a lufikat az Intermotiv, míg a vezérlőt az Air Lift szállította. A legfrissebb 3P vezérlőnek köszönhetően a vezetési élmény sem szenved csorbát, így nem csak találkozókon mutat jól a kocsi, de dinamikusan is lehet vele közlekedni. A kerékjáratokban szintén egyedi, Fifteen52 Holeshot RSR felnik forognak, amik a polír peremmel, arany középpel, tökéletesen hozzák a motorsportos hangulatot, és nem mellesleg rohadt jól állnak a piros kocsinak. 

Mint mondtam, nincs túlbonyolítva, de mégis tökéletes az összkép! Khyzyl Saleem ismét megmutatta, hogy teljesen megvalósítható mindaz, amit digitálisan megálmodott korábban! 

Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 



 

Forrás: Stanceworks