Amerikában mindent IS lehet! Nincsenek határok és olykor olyan autókkal is gurulhatnak forgalomban, amiért itthon azonnali fejlövés lenne a büntetés. Amerika tele van olyan garázsokkal, amik ontják magukból a legkülönösebb átépítéseket. Olyan, mintha egyszerűen nem ismernék a lehetetlent. 
 
Mondjuk jelen esetben az is elég sokat segít a helyzeten, hogy ennek a Pontiac-nak a megálmodója és építője, Gregg Hamilton, aki egyébként Ken Block vezető szerelője. Így már rögtön érthető, hogy miként tudta megvalósítani a képeken látható, sárga veszedelmet, ami egyébként sokkal több mint aminek látszik. 
 
Maga az alap egy 1971-es évjáratú Pontiac Firebird Formula, amit 3 éve épít folyamatosan. Korábban már, Gregg kigurított egy durva Pontiac-ot, ez viszont most teljesen más. Kicsit Mad Max-es, kicsit rozsdás, és tulajdonképpen úgy néz ki, mintha mindjárt darabokra hullana az egész autó. Ehhez képest, elég durva technika figyel a rozsdásodó lemezek alatt. Módosított Corvette C6 alvázkeretek, egyedi futómű QA1 gátlókkal. A lassításról Corvette C6 Z06 nyergek (elöl 6, hátul 4 dugattyús) és Wilwood tárcsák gondoskodnak. 
 
Kell is a masszív fék, hiszen az 5,3 literes LSX V8 is átesett némi erősítőkúrán. Új főtengely, hajtókarok és egyéb finomságok mellett egy Weiand blower is helyet kapott és így, körülbelül, 600+ lóerőt képes leadni a motor. Az erő viszont nem csak a hátsó kerekeket hajtja! Ugyanis a motorhoz a Nissan Skyline R32, 5 sebességes manuális váltóját, R33 osztóművet, Q45 első és 300ZX hátsó diffit csatlkaoztattak és így változott összkerekessé a klasszikus amcsi izomautó! 
 
Az utastér is tartogat meglepetéseket! A műszerfal toyota Celica-ból érkezett és egészen pontosan 38 dollárt kellett leszurkolni érte a roncstelepen! Az ilyen megoldások tesznek igazán különlegessé egy autót! Egyébként kárpitot ne is keressünk sehol belül. Puszta fémfelületek amerre csak nézünk, de ez így van jól. Külön érdekesség a hátsó üléstámla helyére felszerelt rendszámtáblák. Az ok roppant egyszerű. Az új kardánalagút miatt szét kellett vágni az autót belül és Gregg így oldotta meg a "javítást". Az autót egyébként, nem titkoltan, a Hoonicornihlette, csak ez sokkal nyersebb annál. 
 
IDE KATTINTVA még több képet találtok az autóról, IDE KATTINTVA pedig egy videót, amiben a tulaj beszél a projektről. Szerintem egyiket sem érdemes kihagyni!