Szupersportkocsit gyártani szívás! Az utcai verziót mindenféle szabályok korlátozzák. Nem lehet hangos, a károsanyag kibocsátásra is oda kell figyelni, biztonságosnak kell lennie stb. Ha pedig versenyautót csinálnak az adott modellből, akkor még keményebb szabályoknak kell megfelelni a súlytól kezdve, egészen az utolsó csavarig és legtöbbször még a teljesítményt is vissza kell fogni. 
 
A megoldás a Ford GT MkII lehet, ami megmutatja, mire képes egy ilyen kaliberű autó, ha nincs lekorlátozva. Larry Holt, a Multimatic vezető mérnöke, csak így nyilatkozik az autóról: Fantasztikus! 
 
Maga az autó egy csak versenypályán használható, 3,5 literes, dupla turbós V6 motorral szerelt szörnyeteg, ami 710 lóerő körüli teljesítménnyel bír. Az erő 7 sebességes automata váltón keresztül érkezik a hátsó kerekekhez. Ugyanez a váltó van az utcai verzióban, itt viszont úgy állították be az egyes fokozatokat, hogy tökéletesek legyenek a pályázáshoz. Az állítható magasságért és választható vezetési módokért felelős alkatrészeket eltávolították, aminek köszönhetően 150 kilóval vált könnyebbé az autó. A Multimatic DSSV gátlók bent maradtak, viszont ezeket alacsony állásban rögzítették. 
 
A Ford új, kétrészes hátsó szárnyat is kapott, ami nem felel meg az FIA szabályoknak, mivel nagyobb leszorítóerőt képes generálni, mint a versenyautó. Emellett új első légterelő és más aerodinamikai elemek kerültek felszerelésre, aminek köszönhetően 400%-kal nagyobb a leszorítóerő, mint az utcai modell esetében. 
 
A Michelin Pilot Sport GT slick gumikat, 19-es kovácsolt felnikre húzták és az autó, akár 2G-vel is tud kanyarodni. A túlmelegedés új, vízbefecskendezéses hűtők, és a tetőre szerelt szellőző segítségével kerülhető el, amiből az utóbbi a kuplungot és a váltót is hűti versenyhasználat esetén. 
 
Összesen 45 darab készül ebből az autóból és az ára 1,2 millió dollár körül alakul majd.