Az Audi Sport-nál nem tétlenkednek. Az R8 LMS GT3 és LMS GT4 után itt van az új "játékszer", az 5,2 literes, V10 motorral szerelt GT2! 
Ezt az R8-at teljesen versenypályára tervezték, hogy minél komolyabb sikereket érjenek el vele a csapatok, az újonnan létrehozott GT2 szériában. 
 
Jövőre szeretnék rajthoz állítani és ahhoz, hogy tényleg ütőképes legyen, a szívó V10 motort egy kicsit átfaragták és sikerült kipréselni belőle 649 lóerőt! Az autó súlya 1350 kg, ami 100 kilóval kevesebb mint a GT4-é. Ezt úgy sikerült elérni, hogy az utastérben és a karosszéria környékén garázdálkodtak kicsit és amit csak lehetett, karbonra cseréltek. A mérnökök mindent megtettek annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb leszorítőerő alakuljon ki és tökéletesen lehessen kanyarodni a kocsival és az első képeken mindent meg is mutattak ebből. Az autó tele van légbeömlő nyílásokkal ami a hatékony hűtésről és a jobb leszorítóerőről is gondoskodik. 
 
Elöl például az óriási középső beömlő hívja fel magára a figyelmet, ami végigvezeti a levegőt egészen a szélvédőig, ahonnan a tetőn található nyíláson keresztül érkezik a motorhoz, illetve a hátsó szárnyhoz. Ezáltal kettős feladatot lát el és a betonhoz passzírozza a kocsit és közben a V10-et tartja megfelelő hőmérsékleten. Természetesen a versenyfutómű is kell ahhoz, hogy  minden kanyart a legideálisabb íven lehessen lefűzni, az utastérben pedig FIA által jóváhagyott csövezés gondoskodik a pilóta biztonságáról. 
 
Még az év vége előtt lehet leadni majd a rendeléseket az LMS GT2 iránt, aminek az ára 300.000 font körül alakul majd. Nem szeretném átszámolni, mert biztos borzasztó összeg jön ki, de az autóversenyzés sosem tartozott az olcsó sportok közé. 
Ahogy a versenyzők szokták mondani:
Hogy lehet egy autóversenyző milliomos? Úgy, hogy előtte milliárdos volt!