A Mercedes bemutatta az új A45-öt, ami mostantól még erősebb verzióban is elérhető és S jelzést kapott. Már az alapmodell sem vérszegény, hiszen az AMG új, 2 literes, négy hengeres, turbós motorja, 382 lóerős (480Nm) és 4,1 másodperc alatt repíti százra a kocsit. Az S verzió viszont már 416 lóerős, a nyomaték 500Nm, nulláról-százra pedig mindössze 3,9 másodpercre van szüksége. 
 
Az autóhoz 8 sebességes, dupla kuplungos automata váltó és 4Matic összkerékhajtás tartozik, de a választható programoknak köszönhetően simán lehet driftelni is az autóval, ha éppen ahhoz van kedvünk. Az alapmodellhez 18-as kerekek járnak, amíg az S verzióhoz már 19-es és mögöttük jól látszanak a nagyobb fékek. A mezei AMG-nél 4 dugattyús nyergek és elöl 350-es, hátul pedig 330-as tárcsák lassítják az autót. Az S verziónál már 6 dugattyús nyergek és 360-as tárcsák dolgoznak, a féknyergek pedig pirosak és fekete AMG feliratot kaptak. 
 
Az alap A45 végsebessége 250 km/h, elektronikusan leszabályozva, amit az AMG Driver's Package csomaggal 270-re lehet módosítani. Az S verzió nem elég, hogy hamarabb gyorsul 100-ra, de már alapból a magasabb végsebesség áll a sofőr rendelkezésére. 
 
A motort egyébként úgy lőtték be, hogy sokkal inkább olyan érzés legyen, mintha egy hegyezett szívómotort hajtana az ember és akár 7200-as fordulatnál van a piros tartomány. 
 
Pontos vételárl még nem esett szó, de az már biztosnak tűnik, hogy az A45 S nem lesz kapható az Egyesült Államokban. Egyes becslések szerint, közel 42.000 angol fontot kell majd letenni egy A45 S modellért.