Még a múlt héten mutatták be az új, 2020-as C8-as Corvette-et, amire sokan vártak, de ami eddig pletykának tűnt, az most beigazolódott. Az új Corvette középmotoros lesz! 
Oké, ez annyira nem nagy gond, de ne feledjük, hogy egy olyan autóról beszélünk ,ami elég sok fiatal falán megtalálható volt poszter formájában, ami különböző generációk örök álomautója volt. Egy olyan sportautó, ami hosszú elejével, hátsókerék hajtásával és bitang erős, elnyűhetetlen V8 motorjával bűvölt el mindenkit! Maradi vagyok és nekem ez kicsit a legenda meggyalázása. Ettől persze nem biztos, hogy rossz, sőt! 
 
Aztán az első sokk után meglátom a formát. Nekem egyáltalán nem tűnik Corvette-nek. Sokkal inkább olyan az eleje, mintha a Ferrarit és az újabb generáció Lamborghinit keresztezték volna. Először azt gondoltam bennem van a hiba, de aztán a különböző fórumokon láttam, hogy mások is kiakadtak, szóval nem vagyok egyedül. 
 
Már korábban is terjengtek pletykák és ki is szivárgott valahol, de a fanok remélték, hogy nem valósul meg a dolog. Azonban a múlt héten a Chevrolet bemutatta az új modellt és most már biztos, hogy középmotoros lesz az új Vette! Az indok rendkívül egyszerű. 
"A korábbi orrmotoros verziókkal elértük a típus határait, így új irányba kellett lépni, hogy fejlődhessünk!" - mondta Mark Reuss, a GM főfejese. -" Még mindig olyan mint egy Corvette kinézetre és érzésre, de sokkal nagyobb vezetési élményt ad, mint bármelyik eddigi Corvette!" 
 
A külső kialakításnál az F-22 és F-35 vadászrepülőgépek adták az ihletet. Ez az előretolt utastér és az óriási oldalsó légbeömlőknél nyilvánul meg, a hátsó rész pedig emlékeztet a Camaro-ra.
A motor 6,2 literes LT2 V8 ami 495 lóerőt és 637 Nm nyomtékot présel ki magából. Így körülbelül 40 lóerővel erősebb a korábbi Stingray modellnél és az 1530 kilogrammos bódét, kevesebb mint 3 másodperc alatt repíti 0-ról 100-ra. Legalábbis ezt jósolják a tervezők, a végsebességről viszont nincs még semmilyen adat. 
 
Az erő a hátsó kerekekhez jut, a Chevy első, saját fejlesztésű dupla kuplungos váltóján keresztül. A Tremec alkatrészekből épült váltó 8 sebességes és manuális verzióról eddig szó sincs. Ennek is egyszerű oka van. Egyrészt a vásárlók már nem igénylik a manuális váltójú Corvette-eket, másrészt az automata váltó is teljesen új fejlesztés eredménye, úgyhogy egész egyszerűen nem fért bele a költségkeretbe egy új manuális váltó fejlesztése, arról nem is beszélve, hogy a legerősebb verzió 800 lóerő körül lesz majd, amit azért illene elviselnie is. 
 
A futómű környékén is történtek fejlesztések. A Z51 pack nagyobb fékeket, jobb hűtést, új kipufogórendszert és Magnetic Ride 4.0 adaptív gátlókat tartalmaz. A gumik. elöl 245/35 R 19, hátul pedig 305/30 R20 és itt két opció közül választhat a vevő. Michelin ALS, vagy a Z51 pack-hoz kínált Pilot Sport 4S. 
 
Az autó egy masszív központi alagút köré épült, ami a beltérben válik igazán hangsúlyossá, ugyanis a pilóta és az utas között elég komoly középbox húzódik végig és a sofőrt szinte körbeöleli a műszerfal. Ráadásul háromféle ülés közül válogathat a leendő vásárló, attól függően, hogy mennyire érzi versenyzőnek magát. A GT1 ülés komfortosabb, míg a GT2 már sokkal sportosabb a különböző karbon elemekkel és nagyobb fejtámlákkal. Ha viszont tényleg kibújik belőlünk az autóversenyző, akkor választhatjuk a Competition sport üléseket is. Az autó áráról még nem esett szó és felesleges is lenne találgatni, hiszen a tengerentúli árak egyáltalán nem mérvadóak.