A Terror Benz óta tudjuk, hogy a dízelmotoros Merciknek igenis van létjogosultságuk a versenypályán. Nehéz eldönteni, hogy mi zavaróbb verseny közben, a kiáramló korom, vagy a gumifüst, de ez legyen az ellenfelek problémája. A lényeg az, hogy ezekkel az agyonhúzott motorokkal, igen durva eredményeket lehet elérni, csak tényleg érteni kell hozzá, ami Magyar Tomiék esetében nem okoz problémát. 
 
Azonban nem Tomi volt az egyetlen, aki felfigyelt a csillagos márkára, mint potenciális versenyautó alap, hanem a Team Lovetap csapata is. Ők pedig nem a klasszikus Merga vonalon indultak el, hanem a kicsit modernebb, W209, azaz a második generációs CLK-t választották alapnak, azon belül is a gázolajos verziót, csak hogy még izgalmasabb legyen a dolog. 
 
A svéd csapat, egy 2003-as modellt kapott szét és alakított át hardcore versenyautóvá. A motor, 3,2 literes M104.992 soros, 6 hengeres blokk, ami gyárilag 228 lóerőt és 310 Nm nyomatékot képes leadni, ami nem hangzik rosszul, de versenykörülmények között, messze van az elégségestől. Ezért a csapat kicsit átvariálta az egészet. A gyári dugókat meghagyták, viszont kovácsolt hajtókarokat kapott. Egyedi a szívósor, a leömlő és a szárazkarter rendszer is. A gyári turbó helyére, BorgWarner EFR 9180 darab került. Az üzemanyagellátásról Nuke Performance híd és 2200-as Bosch befecskendezők gondoskodnak. Az Emtron KV8 vezérlőt, az Auto Gruppen programozta fel és így 800 lóerő és 930 Nm nyomaték áll a pilóta rendelkezésére. Az erő, 4 sebességes, Tex Racing T101 dogbox váltón, Sachs Motorsport és Tenaci Motorsport alkatrészeken keresztül jut el a módosított E34 diffibe, és erősített féltengelyek tekerik meg a hátsó kerekeket. 
 
Állítható KW futómű és egyéb egyedi alkatrészek felhasználásával sikerült elérni a stabil úttartást és a nagy kormányszögnek köszönhetően lehet durva ívben lefűzni a kanyarokat. A Cosmis Racing  XT206R felnik remekül állnak az autónak és a méretük sem átlagos. Elöl 9,5x18, hátul pedig 11x18-as gurigákat találunk. 
 
A Seidoworks készítette az egyedi, szélesített kasznit, aminek a legtöbb eleme üvegszállal erősített műanyag, kivéve az A oszlopot, a C oszlopot és a tetőt. A beltérben, egyedi, 6 pontos bukócső, 6 pontos Takata övek és Sparvo Evo2 ülések fogadják a sofőrt és utasát. 
 
Beteg egy szerkezet az egyszer biztos! Nézzetek körül a csapat Facebook oldalán! Érdemes!