Aki épített/tuningolt/felújított régebbi típusokat, tökéletesen tudja, hogy néhány alkatrészért nagyon meg kell szenvedni. Hatványozottan igaz ez a Volksawagen modellekre, mert szinte végtelen lehetőségek állnak az ember előtt és ha igazán különleges dolgot akar, akkor vagy meg kell várni a megfelelő vételt, vagy mélyen zsebbe kell nyúlni. Ez már eleve komoly kihívás, de ha még jobban fel akarunk ülni a szopórollerre, akkor bizony veszünk egy olyan típust, amiből aztán tényleg kevés van és így még nehezebb beszerezni hozzá bármit is. 
 
Kirill pont egy ilyen fába vágta a fejszéjét, bár eleinte nem sejtette, hogy mekkora meló lesz összerakni azt, amit elképzelt. A képeken látható Santana 1984-ben gurult le a gyártósorról és már gyárilag automata váltóval, központi zárral, napfénytetővel és szervokormánnyal. 30 évvel később került Kirill tulajdonába, aki nem hagyta túl sokáig gyári állapotban a kocsit. Először a felnik cserélődtek le Zender Sport-ra, amit később OZ Turbo váltott, 7,5x15-ös méretben. Rögtön ezután Golf 1 állítható futómű került az autó alá, amivel annyira alcsonyra tekerte emberünk az autót, amennyire csak lehetett. Az autó 2 centire volt a talajtól és az automata váltó, a műanyag üzemanyagtartály és a hátsó szilentek voltak. Így viszont már akkoriban elkezdődött ezen alkatrészek beszerzése, mert ilyen magasságban hamar elkopott pár dolog. 
 
Azonban mindenki, aki éli ezt a lowlife dolgot, szembesült már azzal ,hogy az autó ugyan alacsony, de ránézésre még mindig magasnak tűnik. Ez ugye nagyban függ az autó hasának a kialakításától is, mert lehet, hogy már karcol, de ha "hordószerű" a kialakítás, akkor a küszöbök miatt magasnak tűnik a kocsi. Kirillt is zavarta a látvány, ezért elkezdte keresni a megfelelő alkatrészeket a probléma megoldására. Küszöbtoldatok és egy első Kamei toldat beszerzése volt a fő cél. Na és itt kezdődtek a problémák! Ugyanis ezeket a cuccokat vagy arany áron adták, vagy lehetetlenül messze voltak és az ilyen túlméretes csomagokat nem minden cég szereti szállítani, főleg a sérülékenységük miatt. Kirill kitartása viszont meghozta gyümölcsét és viszonylag rövid időn belül, olyan kiegészítőkre tett szert, amiből nincs még egy az országban. 
 
Külön érdekesség, hogy ezt az autót megpróbálták értékesíteni Japánban is, ahol a Nissan által készültek Santana-k. ezek annyiban különböztek európai társaiktól, hogy a jobbkormányos közlekedéshez lettek átalakítva és más lökhárítót és hátsó rendszámtábla fészket kaptak és 5 mm-rel keskenyebbek. Kirill autóján pedig ilyen alkatrészeket is találunk! 
 
Az olyan kiegészítők, mint az elektromos visszapillantók, elektromos tető vagy éppen a ritkaságnak számító Phillips hi-fi megtalálása éveket vett igénybe, de az új szélvédőre és üvegekre is két évet kellett várni, mire megtalálta a tökéletes darabokat. A másik agylövés a korai modellekben található ablakemelő kapcsolók beszerzése volt. Ez már szinte lehetetetlen küldetésnek tűnt, végül sikerült megtalálni a szett egyik felét. Innentől viszont már annyi emberrel beszélt Kirill, hogy az alkatrészek maguktól érkeztek hozzá és ez kicsit felgyorsította a haladást. Sőt! sikerült egy összkerekes modellhez is hozzájutnia, ami tökéletes donor volt. 
 
Kirill azt mondja, hogy többet szerelte a kocsit, mint amennyit vezette, de így még jobban kötődik a kocsihoz és még személyesebbé vált az egész építési/felújítási folyamat. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: True Fitment