Ha mondjuk Floridában élsz és szeretnél egy nem mindennapi rat rod-ot, akkor elég csak körülnézned az eBay-en és rögtön tucatnyi lehetőség közül választhatsz. Nyilván az Egyesült Államokban is vannak olyan területek, ahol nem engedélyeznek mindent, de sokkal lazábbak a szabályok, mint itthon, ahol akár már kisebb móüdosítások miatt is ugorhat a forgalmi. 

Ez az eBay "lelet" azonban kilóg a rat rod-ok közül is. Amikor ilyen jellegű autót épít az ember, nincs annyira megkötve a keze és viszonylag szabadon, saját elképzelései szerint rakhat össze egy igazi mocskos szemétládát, ami alacsony, hangos, kényelmetlen, de mégis akkor élmény vezetni, mint semmi mást. 

Az alap egy 1937-es Ford F100. Az autó orrában 5,7 literes Chevrolet V8 motort találunk, aminek nagy része fekete és csak pár alu elem hívja fel magára a figyelmet, mint például a szelepfedelek vagy a motor tetején trónoló szívótölcsér illetve a kipufogó, ami sokkal inkább csak egy leömlő, ahogy azt megszokhattuk már. A motorhoz 3 sebességes automata váltó csatlakozik. tovább haladva Chevrolet hátsó híd és a levegős rendszer elemei láthatóak. Ezek is fekete fényezést kaptak. A beltér sem tartogat túl sok meglepetést. Puszta fémfelületek néhány alu kiegészítő és kopott bőrülések. Igazából még itt folytatódik a trdaicionális rod feeling, azonban ahogy meglátjuk a kerekeket, azonnal zavart érzünk az erőben. Általában szélesített lemezfelnik, fehér oldalfalú diagonál gumik fogadják az embert, itt viszont 26"-os, (igen, jól olvassátok!) modern felnik forognak, amiknek néhány küllője polírozott, csak hogy illeszkedjen a motorhoz. Nem tudom eldönteni, hogy mennyire volt jó ötlet ezeket a görgőket választani, de így garantáltan felfigyel mindenki a kocsira. 

Személy szerint, én jobban szeretem a klasszikus megoldásokat, de ha sokáig nézem, akkor egy idő után nem is lesz annyira zavaró a látvány. Az autó ára egyébként 21500 dollár volt és jelenleg le is van zárva az árverés. (>IDE KATTINTVA találjátok) Sajnos hazánkban nem lehetne vidáman veretni vele a körúton, de én azért nagyon élnék egy ilyen szekeret. 

Nektek hogy tetszik ezzel a felniszettel a Ford?