Ha valaki a '80-as években nőtt fel, biztosan emlékszik az igazi szoci vasakra, amikre éveket kellett várni, hogy aztán a lakótelep parkolójában villogni lehessen velük, a kötelező vasárnapi autómosás közben. Aztán szépen elkezdtek beszivárogni a nyugati verdák és kezdett cikivé válni, ha ilyen és ehhez hasonló autókkal gurultunk le Balatonra. Arról nem is beszélve, hogy az érdi emelkedő az összes farmotoros autó ősellensége volt és ha sikerült feljutni a tetejére anélkül, hogy felforrjon a víz, akkor már jól indult a nyaralás. Vicces, hogy évtizedekkel később, pont ezek az autók lettek divatosak és sorra épülnek a Ladák, Trabik, Wartburgok stb. Persze az oroszok értenek még mindig a legjobban ehhez a műfajhoz. ( Hazai fronton pedig a Fullkontakt Garage, de ez nem is volt kérdés!) 

A képeken látható ZAZ 968 vagy Zaporozsec, is totális átalakuláson esett át és a japán behatás remekül áll a kisautónak. Az autó tulajdonosa eredetileg egy letisztult, porig ültetett (szigorúan static módon!) autót akart, gyári felniken, 175/50/13-as gumikon. Na ehhez képest egészen más irányt vett a projekt! Egyedi airride rendszert építettek be, felkerültek a klasszikus japán SSR MK II felnik, 7x13 és 8x13 méretben, viszont a gumik mérete megmaradt 175/50. A szélesebb felnikhez kötelező volt felpattintani a szegecselt íveket és ezen a vonalon megindulva felkerült a "kacsafarok" szárny és előre Mk1 Golf GTI koptató. Az egészet pedig a versenymatrica, a Tsurikawa gyűrű és az Abtocport felirat koronázza meg.

Az utastérben is folytatódik a versenyhangulat. Retro Cobra versenyülések, 4 pontos Takata övek, színre fújt merevítő az ülések mögött, polírozott közepű sportkormány, új váltógomb és néhány kapcsoló adja meg a versenyautós érzést. A motorhoz csak kicsit nyúltak hozzá, semmi drasztikus dolog nem történt, inkább finomítottak rajta. 

Véleményem szerint hibátlan lett az összkép! Annyira jól illik a japán hangulat a kocsihoz, hogy hihetetlen! KATT IDE a további képekért! 



 

Forrás: Bodybeat