Mint ahogy azt legutóbb írtam, a retro járgányoknak egyre nagyobb divatjuk van. (Vagy inkább sosem mentek ki a divatból. ) A Zaporozsec cikkben is említettem, hogy a farmotoros gépekkel nem volt egy élmény az érdi emelkedő, viszont arról nem esett szó, hogy például ezek a Skodák, igenis jól teljesítettek a rally világában! Úgyhogy a Raceism-re kigurított 136GL, a versenyautós dekorral tökéletesen visszaadja a sportautós hangulatot, miközben "stance-be van vágva!" 
 
A "kigurított" jelzőt szó szerint kell értelmezni, mert hiába csak 350 km a távolság Csehország és a lengyel találkozó helyszíne között, ezzel a kocsival nem lehet nyugodtan letudni a távot, meg nem is lenne tól sok értelme, hiszen ez egy showcar, ami a fiatalkori rajongás eredménye. 
 
Az autó tulajdonosa, Jiřík Naus, egy évvel ezelőtt vásárolta ezt az autót, persze nem ilyen állapotban, nosztalgikus emlékek miatt. Ugyanis 18. születésnapjára kapott egy ilyen modellt édasapjától. Emberünk azóta 29 éves lett és úgy érezte, szüksége van egy Skodára. Az autó stílusa tökéletesen megfelel a mai trendeknek, pedig valójában nem az volt a cél, hogy másoknak megfeleljen a kocsi, hanem a tulaj akart egy kicsit rallys, kicsit letisztult, kicsit stance vasat összehozni. Mint látjuk, sikerült mindenból pont annyit hozzáadni, hogy tökéletes legyen a végeredmény. 
 
Az olyan részeletek dobják fel a látványt, mint például a ritka, rally spec, Rallye Kolínská Nástrojarna kormány, A Skoda Rapid műszerfal és ülések, A klasszikus Melber felnik 7,5x15 méretben, amikre egyedi turbofanokat gyártottak vagy éppen a matricázás. A futómű levegős és Rubena, Air Lift Performance és Viair alkatrészekből áll. A motor megmaradt gyári, 45 kW, de olyan tálalásban, hogy arra is érdemes vetni egy pillantást. Mint mondtam, ez nem egy versenyautó. Lehetne beépíteni más, sokkal erősebb erőforrást, de teljesen felesleges lenne. 
 
A tulaj szerint még nincs kész az autó, de már csak kisebb módosításokat tervez, mint például egyedi felnik készítését. Az biztos, hogy bárhol is látjuk kiállítva a kocsit, garantáltan nagy lesz a tömeg körülötte! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters