Tökmindegy, hogy melyik típust nézzük, nem találunk két egyforma VW-t a világon. Vannak, amik nagyon hasonlítanak egymásra, de kettő, tökéletesen egyforma biztos nincs. Egyszer egy ismerősömmel, aki egyébként egy két lábon járó VW Enciklopédia, beszélgettem Golfokról és közel két órányi "fejtágítás" után úgy éreztem, hogy felforrt az agyam. Talán nincs még egy olyan gyártó, akinek az autóit ennyire lehetne variálni, a különböző kiegészítőkkel, amik kontinensenként változnak. 
 
A skót Josh is megmaradt a házon belüli alkatrészek felhasználásánál, és talán ennek köszönhetően,  egy nagyon egységes, letisztult autót hozott össze, csakis korhű cuccokkal. A legfeltünőbb része az autónak, a Zender Turbo 2 felniszett, ami 16-os méretével tökéletesen illik az összképbe. Jodh, ezekre a felnikre elég sokat várt és végül Horvátországban talált rájuk. Három évvel ezelőtt, Josh darabokra szedte az autót és teljes felújításba kezdett, egészen az alapoktól. Ezután az autó kapott egy telifényt. Érdekesség, hogy a kocsi korai modell és ezt az ablkatörlők helyéről lehet megállapítani pontosan. Ugyanis a megjelenés után balkormányos kasznikat szállítottak az Egyesül Királyságba, ahol átalakították jobbkormányossá őket. Azonban a korai modellek esetében nem vesződtek az ablaktörlőkkel és simán új lyukat fúrtak a fordított ablaktörlőknek és a harmadik lyukat egész egyszerűen ledugózták. 
A hátsó szélvédőnél feltűnik a napellenző, amit Josh Mexikóban talált és onnan hajóztatott át. Az ablakok körül gyári krómokat találunk, amik tökéletesen passzolnak a lökhárítóban is végigfutó krómokhoz. A motorháztetően Kamei matricát és a retro hatásra még jobban ráerősítő műanyag szellőzőt találunk. Az autó oldalán is megtaláljuk a géptetőhöz passzoló matricázást, csak éppen Jetta felirattal. A kipufogó is érdekes részlete a kocsinak, ugyanis oldalirányba van meghajlítva. 
Az utastérben Porsche kesztyűtartózár, OMP kormány jelentik a változást, illetve az utasoldali ajtóról eltávolították a visszapillantótükröt, amivel még letisztultabb a végeredmény. 
 
Nyilván messze van egy showcar-tól és láttunk már durvább építést is, de ha megnézzük az apró részleteket, akkor hamar nyilvánvalóvá válik, hogy rengeteg munka van abban, hogy a kocsi így nézzen ki. Az igazi fanatikusok pedig biztosan értékelni fogják majd. 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Tief und Breit