Egy szép felni, még szebbé tehet egy autót. Hatványozottan igaz ez az épített autókra, ahol nagyon alaposan kell kiválasztani a kereket és annak méretét. Ugyanis egy rosszul kiválasztott gurigával könnyen tönkre lehet tenni az összképet. A klasszikus autók építői számára kevés jobb választás létezik, mint a BBS. Ezek a felnik kortalanok és egyesek szerint elcsépeltek is, de akárhonnan nézzük, egy szép RS még mindig izgalmi állapotba hoz mindenkit. 
Tudjuk, hogy klasszikus márka és azt is, hogy mindenen jól áll, de mit tudunk a múltjáról? Erről olvashattok most egy cikket.
 
A BBS-t mint céget 1970-ben alapította Heinrich Baumgartner és Klaus Brand Németországban. A név, Baumgartner, Brand és Schiltach kezdőbetűinek a rövidítéséből áll össze, amiből a Schiltach a várost  jelöli, ahol a céget alapították. 
Nem mindenki tudja, de a cég kezdetben, műanyag karosszériaelemeket, kiegészítőket gyártott, majd később, 1972-ben, megcsinálták az első többrészes felnijüket. Ekkor tudatosult bennük, hogy valami olyat csináltak, aminek nagyobb sikere lehet, mint a műanyag cuccoknak, ezért további fejlesztésekbe kezdtek a felnik területén. Az első bemutatott felni 3 részes volt és a közönség szó szerint megvadult érte!
 
Az elkövetkező években óriási növekedést értek el és 1980 és 1983 között, több leányvállalatot is alapítottak az Egyesült Államokban, Olaszországban és Japánban is. Ezen felül nem csak ezért volt az 1983-as év a BBS számára nagyszerű, hanem azért is, mert bemutatták a Szent Grált, a BBS RS-t. Ez a felni szó szerint felrobbantotta a világot! Olyannyira, hogy több mint 18 gyártó mutatta be úgy, mint a sportosabb, különleges kiadások tartozékát. A motorsport világában is sikereket értek el, hiszen Michael Schumacher ekkor szerezte meg második világbajnoki címét és a cég számára külön fantasztikus dolog volt, hogy a bajnok, BBS felniken nyerte meg a bajnokságot, ráadásul ekkor ünnepelték 25 éves fennállásukat. 
 
Azt gondolnánk, hogy innentől minden fantasztikusan alakult, de nagyon nem így történt! 2007-ben ugyanis a cég csődöt jelentett, ami mindenkit sokkolt. Mindezt úgy, hogy az IG Metals, aki partnerük volt, még egy befektetési tervvel is előállt, de hiába fektettek be pénzt, ki kellett hirdetni hivatalosan is a csődöt, amiből felálltak valahogy, de 2010-ben újra csődbe mentek. Végül aztán a belga Punch International vette meg a céget, 2012-ben pedig a Tyrol Equity AG is beszállt a cégbe.
2015-ben a cég székhelyének és gyártóüzemének egy részét átköltöztették Haslach im Kinzigtal-ba, Japánban megmaradtak a leányvállalatok. 
 
A BBS egyébként mindenhol hirdeti, hogy kerekei a legmagasabb minőségben és legkomolyabb teszteken leellenőrizve kerülnek forgalomba. A kovácsolt (forged) felniket Németországban, az öntött felniket (cast wheels) pedig Japánban készítik. Mindkét helyen saját technológiát használnak és különleges fejlesztési folyamatokat, amitől válik igazán megbízhatóvá, strapabíróvá a BBS felni. Készítenek például olyan felniket, amiknek a küllői üregesek, hogy ezzel is csökkentsék a felni súlyát. 
 
A BBS szinte minden gyártó számára készít felniket. BMW, Audi, Mercedes, Ferrari és még sorolhatnám. Ha jól körülnézünk, akkor sok helyen felbukkanhat a legendás logo. Háromféle típust kínálnak. Performance, Cast és Flow Forge. Hivatalosan is leírják, hogy házon belül készítik és tesztelik a felniket, de többet nem árulnak el a folyamatokról. Szigorú teszteken mennek át a kerekek. Mivel hivatalosan is gyári tartozékként kerül némelyik fleni forgalomba, ezért biztosak lehetünk benne, hogy kifogástalan minőségű termékről van szó. 
 
A BBS felnik nem arról híresek, hogy világmegváltó dizájnnal tűnnek ki a tömegből, a cég inkább a megbízhatóságra és mérnöki pontosságra koncentrál, amitől néhány ember számára unalmassá válhatnak ezek a felnik, de itt jönnek képbe a tulajok, akik különböző perem méretekkel, színekkel, összeszerelési módokkal képesek mindig valami újat mutatni és ezért nem látni két egyforma kereket a találkozókon. Úgyhogy népszerűsége töretlen a tunerek és versenyzők között is. 
 
Ha szeretnétek még ilyen cikkeket, akkor írjátok le kommentben!