Kettes Golfból már megszámlálhatatlan verziót láthattunk, de még mindig tudnak újat mutatni a tulajok. Itt van például ez az autó, amin nagyon jól egyesül az euro/usa/japán stílus. Úgyhogy a nagyon OEM pártiak inkább ne nézzenek ide! 
 
Ahogy a Fast Car oldalán írják: Benny Smith autója olyan, mintha a klasszikus germán kolbászt (bratwurst) egy kis sushival dobnád fel és utána Budweisert innál. 
Emberünknek volt már egyes Golfja, Vauxhall Nova (Corsa), BMW E30, R5 Turbo, 309 GTI, Toyota Supra és Nissan Skyline is a tulajdonában, azonban kettes Golf még sosem. Egy rokona viszont már régóta a VW bűvöletében élt és már egy ideje izgatta Benny fantáziáját egy jó kettes. Azt tudta, hogy kell alá valami jóféle kerék, ée kell ültetni rendesen és viszonylag egyszerűnek kell lennie. Na ez a dolog valahol elcsúszott, de egyáltalán nem baj! 
 
Ugyanis az eltelt hét év alatt, amíg épült a kocsi, addig felkerült rá egy RSS Design, szellőzőkkel ellátott üvegszálas géptető, Westmorland front, szemöldök, karbon F1 stílusú visszapillantók, lekerültek az oldalindexek, utána fleugrottak a nagylökösök, zöld Hella hátsó lámpák, hátul pillangóablakok. A hátsó ablaktörlő és hátsó szárny leszerelésre került és végül kéttónusú fényezést kapott az autó. 
 
A futómű, Air Lift Perfomance V2 rendszerből áll. A tengelyek végein kétrészes SR Hiro 111 forognak, 7x15-ös méretben, 165/45-ös Nankang gumikkal. A felnik mögött G60 fékek lassítják a kocsit. 
 
A géptető alatt nem GTI motort, hanem 2,8 literes VR6 blokkot találunk, könnyített lendkerékkel, 6-Branch versenyszívósorral, CDA karbonházas légszűrővel, VR6 váltóval és egyedi kipufogórendszerrel. 
 
Az utastérben, OMP ülések és övek, OMP csapott aljú sportkormány, hátul csövezés, különböző kapcsolók és fűtéspanel az USA modellből, a csomiban pedig a levegős rendszer beépítés található. 
 
Tökéletes egyveleg, ami simán élhető és garantáltan magára vonz minden tekintetet. Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 
 
 





 

 

Forrás: Fast Car