Porsche Type 64, vagy ahogy sokan nevezik, az Első Porsche. Ezt a modellt Ferdinand Porsche építette 1939-ben, 9 évvel azelőtt, hogy saját gyárat alapított volna. Már eleve az is csoda, hogy egyáltalán ilyen állapotban van ez a masina, azonban a Sotheby's árverése után egész más miatt volt hangos az internet! 
 
Történt ugyanis, hogy a kikiáltó végig rossz összeget mondott és így indulhatott 30 millióról a licit, az eredeti, 13 millió helyett. (30=thirty 13=thirteen) 
Azonban ez senkinek sem tűnt fel és az autó ára elkezdett az egekbe mászni. 40 millió, 50 millió majd sikerült eljutni egészen 70 millióig, ami rekordösszeg lett volna! 
Eddig ugyanis egy 1962-es Ferrari 250 GTO van az első helyen a maga 48,4 milliós árával. 
 
Aztán a kikiáltónak feltűnt, hogy nem jó összeg szerepel a monitoron és gyorsan elkezdett érthetőbben kántálni és így ugrott vissza az ár 17 millióra! Ekkor viszont hatlamas megdöbbenésnek adtak hangot a résztvevők, ami nem csoda, hiszen egy ilyen hírnevű aukciós ház nem engedhet meg magának ekkora bakit. 
 
A ház azonnal leállította a licitet és valamikor újra meg fogják tartani. Természetesen titokban tartják a kikiáltó személyét is és csak annyit tudni, hogy holland származású fickóról van szó. ez persze megmagyarázná, hogy miért nem volt teljesen érthető a szám amit kimondott, mert elég érdekes akcentussal beszélt.
Ezzel egyidejűleg szárnyra kapott egy pletyka is, miszerint a Sotheby's szándékosan trollkodott kicsit. 
 
A véleméynek megoszlanak. Van, aki viszonylag könnyedén átlép a dolgon, de vannak olyanok, akik felháborodva hagyták el a helyszínt. Az Ős-Porsche, ami egyébként technikailag inkább VW, léghűtéses, módosított Volkswagen motor hajtja, 32 lóerővel és a végsebessége 140 km/h környékén mozgott. Ez az egyébként egy propaganda kampány része volt, ami az 1938-as olasz szövetségnek és Ausztria "bekebelezésének" állított volna emléket. 
 
IDE KATTINTVA láthatjátok a videót, amin folyamatosan emelkedik az ár, majd hirtelen leugrik 17 millióra!