Hányszor láttuk már a külföldi videókban, ahogy teljesen bedöntött kerekekkel próbálnak gurulni az őrült építők? Ilyenkor rendszerint olyan kommentek érkeznek, hogy undorító, semmi értelme, gáz, mehet hetente gumit cserélni stb. Van benne némi igazság, de csak azért, mert Neked valami nem tetszik, nem biztos, hogy szar! Mindenkinek más az igénye, és ha valaki így akar kitűnni a tömegből, akkor azt nem lenne szabad leszólni. Mondjuk a kultúrált kommentelésről oldalakon keresztül tudnék írni, úgyhogy inkább maradjunk a bedöntött kerekeknél! 
 
Az első és talán legfontosabb, hogy a kerékdöntögetés a motorsport világából indult és csak később ment el elmebeteg irányba. Az autóversenyzésnél nagyon fontos a lehető legjobb köridő elérése és persze az ellenfelek megelőzése. Ezekhez pedig nem árt, ha minél gyorsabban tudjuk bevenni a kanyarokat. Éppen ezért, bedöntötték a kerekeket, hogy kanyarban is meglegyen a megfelelő tapadás és így a kanyarsebesség is jobb legyen. Itt persze kisebb szögben dőlnek a kerekek, de már ennyi is elég a sikerhez. Ez persze magával hoz néhány kellemetlen dolgot is. Először is, a gumik belső fele gyorsabban kopik, így többször kell kiállni kerékcserére. Az autó érzékenyebben fog reagálni az úthibákra is és a belső fele mindig jobban fog melegedni és ez lehet 10-15 fok különbség is akár a belső illetve a külső oldalon egy-egy kör után. 
Ez lenne a funkcionális kerékdőlés. Azonban a tunerek inkább a túlzásokat szeretik és így válik használhatatlanná egy autó....
 
Amit jobb ha mindenki tud az elején, túl nagy dőléssel ne használd napi szinten az autód! Szar lesz vezetni, nagoyn gyorsan fog kopni a gumid és mondjuk esőben egyáltalán nem nagy élmény menni a kocsival. Amivel még el lehet közlekedni az 3° körüli dőlés. (Vannak autótípusok, amiken már alapból lehet valamennyit dönteni, például egyes BMW-ken van excenteres csavar, amivel lehet minimálisan állítani a dőlést.) 
 
Ugye manapság mindenki nagyon széles felnit szeretne és ha van rá mód, akkor óriási peremeket. A dőlés eleve abban segít, hogy a felni könnyebben elférjen az ív mögött. Miután jobban elterjedtek a widebody szettek és így lehetett még szélesebb felniket beszuszakolni az autók alá, még jobban bedőlhettek a kerekek is és így ma már -20 de akár -30°-os dőlés is létezik! Ez már az a szint, amikor alig érintkezik a futófelület az aszfalttal és a gumi nagyon rövid időn belül elkopik, persze csak a belső fele, úgyhogy meg is forgathatjuk és akkor nyerünk egy kis időt. 
 
Hogyan döntsük be a kerekeket? 
Vannak viszonylag egyszerű megoldások, de igazából ki kell cserélni néhány futóműalkatrészt, ahhoz, hogy tökéletesen beállíthassuk a megálmodott kerékdőlést. Állítható toronycsapágyak, állítható lengőkarok, hosszabb lengőkarok és persze miután beszereltük az alkatrészeket ugyanúgy el kell menni beállítani a futóművet, mert maga dőlés is eszi a gumit, de nem annyira mint amikor az utánfutás nincsbelőve és "kancsal" a kerék! Sokan ezt elfelejtik sajnos és csodálkoznak, hogy sír a gumi menet közben is... 
 
A funkcionális dőlés a motorsport világából jött, de az elmebeteg dőlések, amiknek már látszólag tényleg nincs semmi értelme, Japánból érkeztek és ebben nincs semmi meglepő. Ott mindenféle stílust megtalálunk és a legbetegebb dolgok amúgy is onnan indultak, úgyhogy az Oni Cambert és társait már csak azon a környéken lehet használi és még ott is elkopik az autók alja. 
 
Szóval ha be akarod dönteni a kereket, először is kell hozzá egy széles kerék. Állítható lengőkarok, toronycsapágyak és ezeknek különféle változatai. Ha jól csináltad a dolgokat, akkor attól függően, hogy levegővel vagy fixen használod a kocsit, már csak be kell állítani a futóművet és mindig legyen legalább egy pár gumi otthon. Ja és készülj fel arra, hogy sokan les fognak szólni érte, míg mások imádni fogják. Van értelme? Azt nem tudom. Van olyan autó aminek jól áll, valamelyiknek meg kevésbé, de ha meg akarod tapasztalni, akkor vágj bele!