Tény: Amikor versenyautót épít valaki, semmi sem számít! Az Egyesült Államokban pedig hatványozottan igaz ez, mert ott könnyebb szponzort találni a hülyeségünk megvalósítására. 
 
Amerikai versenyző, hazai pályán, európai autóval, amit japán szív hajt. Ennél nemzetközibb építésről nemigen hallottunk mostanában! 
Bob Nelson nem aprózza el a dolgokat. Ütőképes autóval akart indulni a NASA ( National Auto Sport Associaton ) Road Atlanta-i futamán, a Global Time Attack-on és a Gridlife-on is. Ehhez pedig olyat kellett meglépni, amit eddig kevesen. 
 
Már maga az, hogy egy Fiat az alapautó, is meglepő. Nem gondolná az ember, hogy arrafelé szeretik a márkát, de ezt még lehet fokozni, mert egy X1/9 a projekt alapja! Ez kapott néhány légterelő, könnyítettek a bódén, versenyfutómű, versenyfékek illetve súlykönnyítő megoldások, például plexi szélvédő, kerültek beszerelésre, amivel sikerült elérni a 846 kg-os súlyt.
Oké, megvan a súly, na de milyen motor fogja hajtani? 
 
Amerika azért nagyon jó hely, mert mindent IS beépítenek a leglehetetlenebb helyekre. Szerencsére nem LS V8, vagy JZ motor került az 1,5-ös helyére, hanem Honda, azaz Acura szív. Nem ez az első, hogy ilyen motort építenek a Fiat-ba, mert komplett beépítőkészletet is lehet venni a neten! Jelen esetben 2,4 literes K24A2 motort szereltek be, ami már alapból is elég jól mozgatja a kocsit, azonban itt még egy KraftWerks Rotrex feltöltőt is ráaggattak a motorra.  Grams Performance injektorok, Skunk2 Ultra Race szívósor, KTuned fojtószelep, Hondata ECU és máris 375 lóerő és 347 NM nyomaték áll a sofőr rendelkezésére. 
A motorhoz 6 sebességes váltó csatlakozik, ami az RSX Type S-ből érkezett és hosszabb a 6. fokozata. 
 
IDE KATTINTVA videót is találtok az autóról. Nektek hogy tetszik?