BMW E36. Ugyanarra a szintre lépett, mint az E30 korábban. Kultikus autó lett és nem csak az M3. Ma már nehéz jó állapotú példányt találni elérhető áron. A belga Niels is beruházott egy 320 kupéra, de eleinte az volt a célje, hogy driftelni fog vele. Aztán ahogy telt-múlt az idő és egyre több pénzt locsot az autóra, rájött, hogy már túl drága driftautónak és sajnálná falhoz verni a kocsit. Úgyhogy teljesen más irányba indult el a dolog. 
 
Az első és legfontosabb, amit tudni kell, hogy Niels mindent saját kezűleg végzett el a kocsin. Szakmáját tekintve hegesztő, úgyhogy nem igazán tudta, mi fog kisülni ebből az egészből, de belevágott és mint látjuk, a végeredmény elég meggyőző lett! 
 
A négy darabos Felony Form overfender szett az egyik legnépszerűbb alkatrész, amit lehet kapni az E36-hoz. Tökéletesen passzol, de azért igényel némi előkészítést, hogy hibátlanul álljon az autón. Niels számára ez volt a legnehezebb mutatvány. A szélesítések után jöhetett a kötelező M-es cuccok felszerelése, amiben az az érdekes, hogy az amerikai modell díszrácsát kapta meg elöl. A magasított GT szárny ma már kötelező darab egy E36-on, végül pedig a VW, Audi modellekről ismert Nardo Grey szürke fóliázás teszi fel a pontot az i-re. 
 
Futómű tekintetében a Kean Suspension segített Niels-nek. Ezúttal nem levegős, hanem állítható KW szett került beszerelésre, amit kicsit módosítottak, hogy tökéletes legyne a magasság. A kerékválasztásnál, nem a megszokott BBS vonalon indult el emberünk, hanem Ferrari Speedline Mistral görgők kerültek a kocsi alá. Elöl 8,5x17 165/45-ös gumikkal, hátul pedig 11,25x17, 225/45-ös gumikkal szerelve. 
 
A géptető alatt megmaradt a 20-as blokk, csak éppen M50B28 alkatrészekkel módosítva, inox kipuffrendszerrel, K&N légszűrővel és egyedi veztengelyekkel. 
Az utastérben viszont le sem lehet tagadni a drift életérzést! Sparco R333 ülések, bukócső, Sparco kormány, hidrókézi, karbon betétek, flokkolt műszerfal és ajtókárpitok, 6 pontos Sabelt övek. Szóval itt tényleg motorsportos az érzés. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Super Street