Közel 50 éve állt először rajthoz a legendás "Rote Sau" azaz a vörös malac, a 300 SEL, amit az AMG alakított át. A Speedhunters fotósa pedig most találkozhatott a Silber Sau névre hallgató modellel, ami 1971-ben első és második helyezést értel Spa-Francorchamps 24 órás versenyén, ahol egyébként mérete és súlya miatt senki sem vette komolyan. 
 
Léteznek replikák, de atz eredeti modelleket már messziról ki lehet szúrni. Az első lökhárító hiánya, a szélesebb sárvédők és a lecsupaszított beltér, amiben azért megmaradt pár dolog, amiből egyből tudjuk miben is ülünk pontosan. Bukócső, versenyülések, kiegészítóő műszerek, csupasz fém felületek, viszont a műszerfalban megmaradtak a fabetétek, alcantarat kapott és ott árulkodik a 300 SEL felirat is. 
 
Az igazi csoda viszont a géptető alatt található!  6,3 literes M100 V8, amit immáron 6,7 literes és nem Bosch injektorok, hanem 4 darab dupla Weber karbi ül a tetején! Így 400 lóerő és 610 Nm nyomaték áll a sofőr rendelkezésére, ami nem rossz teljesítmény egy ilyen korú géptől. 
 
Az egész egyszerre gyönyörű és brutális. Egy olyan kor szülötte, ahol még férfinak kellett lenni, hogy egy ilyet elvezess. Amikor még a downsizing-nak híre sem volt és nem más piac igényeihez kellett alakítani a dolgokat, anem szabadon, ahogy a mérnökök akarták. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok. 





 

 

Forrás: Speedhunters