A Honda Prelude érdekes módon nem volt annyira népszerű, mint a Civic vagy Accord. Illetve lényegesen kevesebbet látni belőlük, mint a két másik modellnél. Pedig sportosabb, különlegesebb a megjelenése. Az első generációs Prelude-ből pedig végképp alig találni épített példányt! Az idei Raceism-n volt egy zöld, amire mindenki felkapta a fejét, de eddig nem tudni róla semmit. 
 
1978-ban mutatták be az első Prelude-öt, ami egyébként az Accord-hoz áll a legközelebb. Az első széria nem volt túl izgalmas a maga 80, később pedig 90 lóerejével, viszont olyan különlegességet kínált, mint az elektromos napfénytető, vagy ahogy a cég hívja "moonroof" ami a modell védjegyévé vált és Japánban fém, míg az amerikai piacra üvegtetővel került forgalmazásba. Azonban hiába minden, ha az a fránya motor nem volt elég izgága.....
 
Nem tudom hogy ezért, vagy csak mert kevés maradt meg az utókornak, de módosított példányt alig találni. Ezért izgalmas, amikor valaki belevág egy ilyen projektbe és nem csak azt helyezi előtérbe, hogy alacsonyan lehessen gurulni a kocsival, de legyen benne kicsit több akarat is! 
 
Rich Voaden, A Performance Autoworks vezére, eléggé ért a Hondákhoz és Mitsubishikhez is. Keze alól elég sok, igazán erős gép került már ki, így gondolhatjuk, hogy ez a projekt sem lesz lassú. 17 hónap munkája árán sikerült az autót összerakni, aminek a legizgalmasabb része a motor! Emberünk ugyanis egy H22A motort telepített a géptető alá, ami alapból a negyedik és ötödik generációs Prelude, illetve az Accord sajátja. Ez már alapból jól hangzik, de itt nem áll meg a történet! 
A 2,2 literes szív teljes átépítésen esett át, ami az Accord Type-R hengerfejet, Piper tengelyeket, új szelepeket, Type-R fojtószelepet, karbon airboxot, egyedi kipufogórendszert és módosított Hondata vezérlést jelent. A motorhoz egy igazán különleges váltó csatlakozik, aminek az alapja Accord Type-R, viszont az első generációs Prelude első és második fokozatát, Accord Type-R harmadik és negyedik fokozatot, japán belpiacos, 4 Gen Prelude ötödik fokozatot, Type-R diffit és végáttételt kapott, Exedy kuplunggal, Competition Clutch ultrakönnyű lendkerékkel, egyedi féltengelyekkel és 4 Gen Prelude váltómechanikával, ami módosított váltóalagútban fér el tökéletesen. A teljesítmény 240 lóerő körül mozog. 
 
Az autó alá, egyedi MeisterR állítható futómű került, Superflex szilentek, módosított kerékagyak, Group 4 toronycsapágyak. A kerékjáratokban, 8x15-ös Rota Kyusha felnik forognak, 205/50-es gumikkal szerelve. A felnik mögött, elöl FN2 Civic Type-R nyergek, 280-as Ford Mondeo tárcsák, hátul pedig 2. generációs Prelude nyergek, 240-es tárcsák és körben Ferodo DS2500 betétek lassítják a kocsit, HEL Performance fém fékcsövekkel és Castrol React fékfolyadékkal kiegészítve. 
 
A karosszéria, a felújításon kívül természetesen, szélesítéseket, módosított kerékjárati íveket, "kacsafarok" szárnyat, Toyota Hilux, sárvédőre szerelhető visszapillantókat, Bedford Rascal "tiszta" fényszórókat és egyedi első toldatot kapott, a végén pedig az egészet leöntötték fegyverszürkére, szatén lakkal. 
 
Rich, a beltérben igyekezett meghagyni mindent gyári állapotában. Felújította az egészet, de azért Mitsubishi Starion első üléseket, Momo kormányt is beszerelt, illetve maradt hely a Kenwood, JVC és Pioneer elemekből álló hifinek is. 
 
Retro autó, modern technikával, letisztult külsővel. Tökéletes egyveleg! Nektek hogy tetszik? 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car