Felrobbant az internet! Minden létező autós, és nem csak autós, oldal is arról ír, hogy 490 km/h-val repült egy Bugatti Chiron. Eszméletlen teljesítmény és ugyan nincs hozzá megfelelő út, de legalább azt is tudjuk, hogy erre is képes. 
 
Azonban ahhoz, hogy ez sikerüljön, elég sok mindennek kell összeállnia. az első és legfontosabb, hogy legyen olyan gumi, ami elviseli ezt a sebességet! Ez pedig nagyon komoly mérnöki munkéát igényel, mivel a gumiban található fémszálak párhuzamosan futnak és az átlagos, 360-400 km/h-s sebességnél még nincs is gond, viszont ennél nagyobb tempónál, ha már egy kicsit is közelebb van az egyik a másikhoz, akkor összeérhetnek, amitől hő keletkezik és azt hiszem nem kell részleteznem hova vezet a dolog. A Michelin viszont nagyon úgy tűnik, hogy megoldotta a feladatot. 
 
Aztán az sem árt, ha van egy megfelelő hosszú egyenes út, ahol el is lehet érni ezt a sebességet és még marad hely megállásra is. Ehhez egy 8,8 kilométeres út állt rendelkezésre, ami egyébként hibátlan állapotú, viszont egy ponton van rajta javítás, ami hiába van mesterien illesztve, ekkora tempónál így is megdobja a kocsit, amit ki lehet bírni röhögés nélkül a sofőrülésben. Andy Wallace többször is átélte ezt és kötélből kellett legyen minden idege, hogy ne tépje ki a kormányt a kezéből a dobbantó. 
 
A légellenállás a következő fontos tényező. Az emberek viszonylag ritkán repkednek 500-zal autóval, ezért jó tudni, ha véletlenül ki akarnánk lógatni a kezünket, valószínűleg tőből kiszakadna, mert akkor már olyan a légellenállás, mintha betonfal lenne. Ezért kellett módosítani az autó légellenállásán is és még 20 centi toldást is kapott. 
 
Na de kit érdekel a fizikai meg egyéb hülyeség?! Megcsinálták? Igen! Gratulálunk! 
 
KATT IDE a videóért!