Nissan Silvia. Teljesen mindegy, hogy S13, S14 vagy S15, sokkal többet közlekednek vele keresztben, mint egyenesen. Ez persze nem véletlen, mert a gyártónak kifejezetten az volt a célja, hogy megalkossák a legtökéletesebb driftautót. Persze azért némi porszem is került a gépezetbe, már ha beszélhetünk ilyenről, mert a 240SX nem volt a kedvence a vásárlóknak. A 4 hengeres KA24E és KA24DE nem volt egy atomerőmű és őszintén szólva nem is értem, minek gyártották ezzel a motorral, bár a CA18DET-ről sem azt hallani, hogy a világ legjobb motorja lenne, de ebbe inkább nem mennék bele, mert igazából nem értek olyan mélységekig hozzá, mint a rajongók, de a véleményem akkor is az, hogy nem a 2,4 literes motor volt a legélesebb kés a fiókban. 
 
Egy 240SX esetében tökéletesen tudjuk mi fog történni. A gyári motor kirepül, bedobnak egy SR20, 2JZ vagy LS V8 motort és mennek vele driftelni. Pont. Amatőr vagy pro versenyautó lesz belőle. Innentől pedig be is van skatulyázva szegény típus és az emberek nem látnak benne többet. 
Szerencsére viszont vannak olyan formák, mint Alex, aki szintén versenyre használja autóját, de egészen más, mondhatni, szokatlan vonalon mozog a kocsival. Az ideális íven. 
 
Alex 12 éve tulajdonosa a kocsinak, ami már rengeteg külsővel rendelkezett, míg eljutott erre a szintre. A történet a szokásos. Napi használatos autóból változott versenyautóvá. Minden átalakítást Alex végzett el rajta és mára egy igazi pályagéppé változott, aminél pont az a lényeg, hogy tökéletesen kanyarodjon és a tapadás is maximális legyen. A gyári motor helyére, itt is, 2JZ-GTE motor került, Wiseco kovácsolt belsővel, ARP csavarokkal, Garrett GT3582R turbóval. Jelenleg 613 lóerő és 732 Nm nyomaték áll Alex rendelkezésére. Az erő Marlin Crawler R154 váltón keresztül jut el a sperrdiffiig. Az úton, Fortune Auto állítható futómű tartja a kocsit, Swift rugókkal. Állítható lengőkarok és Energy Suspension poliuretán szilentek is beszerelésre kerültek. Wilwood fékek lassítják a kocsit, a tengelyek végein pedig Enkei RPF1 felnik forognak Nitto NT01 gumikkal szerelve. 
 
Hogy még jobban különbözzön a többi SX-től, Alex átalakította jobbkormányossá az autót és mindössze egy Corbeau ülés, RaceQuip öv és 4 pontos bukócső maradt. Minden kárpitoto, és felesleges kacatot kihajtott. Kívül Origin V3 bodykit, Rocket Bunny első lökhárító, VIS karbon motorháztető és Kouki hátsó lámpák jelentik a változást, az egészet pedig leöntötték a Toyota palettájáról származó homokszínűre. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters