A VW Bogarat 1938 óta gyártják és 2003-ban gurult ki az utolsó a gyárkapun. Több mint 21 és félmillió példány készült az eltelt idő alatt, ami azért elég durva mennyiség. Luigi di Gioia 1964-es Bogara első ránézésre attól különleges, hogy többrészes felniken pihen a porban, azonban ennél többről van szó. 
 
Először is, ami talán a legdurvább, hogy az autó még mindig a gyári fényezést viseli, ami annyira fantasztikus, hogy mindenkinek a tekintetét magával ragadja. Az igazi Bogarasok valószínűleg már ezzel is elégedettek lennének és azt már nem is igazán értik, hogy miért kellett földhöz vágni a kocsit. Luigi viszont megálmodott valamit és amikor megtalálta egy műhelyben nem volt nála boldogabb ember a világon. Egyből trélerre rakta és neki is látott, hogy megvalósítsa elképzeléseit. 
 
Az első lépés az volt, hogy a gyári fényezést olyan állapotba hozzák, ami garantáltan kiéget mindenkit. A Classic Car Fenili csapata Pomponazzi termékekkel varázsolta gyönyörűvé az 55 éves fényt! Mivel a gyári megjelenés volt a legfontosabb, ezért az utastérben is VDO műszereket találunk és gyakorlatilag ennyi, első ránézésre, ugyanis amint kihúzzuk a hamutálat, feltűnik az Air Lift 3P vezérlő. Előre sétálva, ha felnyitjuk a csomagtérajtót, megtaláljuk a levegős rendszer tartályát, a szeleptömböt és egy pótkereket is. Hátul  1,6 literes motort találnuk EMPI karbikkal és CSP kipufogóval. Ezzel a szettel jobban megy, mint egy átlagos Bogár, ezért a gyári féket is meg kellett erősíteni. 340 mm-es Wilwood tárcsafékek lassítják a kocsit, amit egyébként eltakarnak az egyedi, háromrészes Felgen Factory felnik. Ezek a kerekek pont tökéletes kitöltik a kerékjáratokat és tökéletesen illenek az autó stílusához, viszont a méretezésük már modern. 
 
Ez az az autó, amire tényleg nyugodt szívvel lehet mondani, hogy patika. Klasszikus megjelenés, modern alkatrészek és megoldások és máris kész van a tökéletes Bogár, amire mindenki felfigyel akár parkol, akár gurul. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Stanceworks