Az első képek alapján úgy tűnik, mintha valami játékból kimentett képeket látnánk. Ennek az az oka, hogy hivatalosan a Frankfurt Motor Show-n lehet majd először testközelből is megnézni a Lamborghini legújabb modelljét, a Sián-t, ami egyébként a legerősebb modell lesz a palettán. 
 
Az új modellt középen elhelyezett V12 hajtja majd 785 lóerővel. Ezt egészíti ki egy újfajta hibrid rendszer, ami mellőzi a nehéz akkumulátorokat. A Lamborghini kifejlesztett egy szuperkondenzátor névre keresztelt szerkezetet, ami a vezetési stílustól függően gyorsan feltölthető. Ez a szerkezet a váltóban kapott helyet és azzal is működik együtt. 48 volt-os motor ami 34 lóerőt tud a teljesítményhez hozzáadni. Kigyorsításkor, parkoláskor és 130 km/h-ig segíti a V12-t. Utána már csak a motor dolgozik. A mérnökök szerint a Sián elektromos rendszere minden alkalommal teljesen feltöltődött, amikor az autó fékezett. Ezzel a Sián 819 lóerős, amivel a legerősebb Lambonak számít jelenleg. 
 
A szuperkondenzátor sokkal könnyebb mint bármelyik másik, eddig ismert hibrid rendszer. Mindössze 34 kg pluszsúlyt jelent, ami egy szuprsportautó esetében nagyon fontos. A rengeteg karbon és egyéb pehelykönnyű alkatrész felhasználásával, a Sián súly-lóerő aránya jobb, mint az Aventador SVJ-é. Első számítások szerint kevesebb mint 2,8 másodperc alatt tudja a 0-100-at, ami szintén jó eredménynek számít. 
 
Az Aventadot monocoque alvázára épült autó teljesen új karosszériát kapott, de azért fel lehet fedezni ismerős megoldásokat. A fényszórók például a Terzo Millenio koncepcióról lehetnek ismerősek, hátul a 6 darab lámpa kicsit a Miura-ra emlékeztet, alatta pedig két kipufogó és egy óriási diffúzor található.  Természetesen még mindig megcsodálhatjuk a motort, ami egy óriási üveg alatt látható. 
 
A Lamborghini mindössze 63 darabot szeretne gyártani, ezzel is tisztelegve az 1963-as alapítás előtt. Mindegyik példány az Ad Personam program alapján, teljesen egyedi lesz, azaz nem lesz két egyforma darab. Akinek esetleg felkeltette az érdeklődését az autó, jobb ha nem kezd el vadul telefonálni a Lambo dealerének, mert az összes példányt eladták még a hivatalos bemutató előtt! 
 
A Lamborghini nagyon jól kezelte a hibrid technológiák terjedését és új oldalról megközelítve azt, különleges dolgot alkottak, ami garantáltan izgalmasabbá teszi a jövő Lambo modelljeit!