Elindítok egy sorozatot, amiben használtautókat tesztelek kicsit. Nem kell megijedni! Nem átlagos autókat szeretnék majd bemutatni, hanem kicsit sportosabb modelleket, épített autókat, csak hogy maradjunk az oldal fő irányvonalánál. Az első ilyen tesztalany egy Ford Focus ST kombi lenne, ami amellett, hogy tökéletes családi autó, elég sportos tulajdonságokkal is bír. 
 
Ugye a Focus anno leváltotta az Escortot és teljesen új formával próbálta megnyerni a leendő vásárlókat magának. Többféle karosszéria és motorvariáció közül lehetett választani és létezett belőle sportosabb modell is, ami az ST és az RS volt. Az Mk1 St egy 170 lóerős szívómotorral, míg az RS, 2 literes turbó motorral érkezett. 
Az Mk2-ből is létezett ST és RS, ezek 5 hengeres turbós motorral szerelt autók voltak, 225 és 300 lóerővel és elsőkerékhajtással. 
Az Mk3 ST 5 ajtós és kombi változatban volt elérhető és 2 literes turbó motor hajtja, 250 lóerővel, ami 6 sebességes váltón keresztül hajtja az első kerekeket. 
Az RS már itt is más kávéház, mert nagyobb a teljesítmény is és összekrékhajtással rendelkezik. 
 
A képeken látható modell is egy ilyen ST, ami már nem teljesen gyári, mivel jelenleg, körülbelül, 280-290 lóerő lehet a teljesítménye. Az ST főleg az új, nagyobb hűtőnyilásokkal és agresszívabb első lökhárítóról ismerhető fel, de más a küszöb, más a hátsó lökhárító, középen van kivezetve a kipufogó és egy hátsó szárny is helyet kapott. A kerékjáratokban 18-as alufelnik forognak, mögöttük pedig jól látsznaka a piros féknyergek, amik szintén az ST ismertetőjegyei. A futómű feszesebb mint a gyári változatoké és sokkal stabilabb, jobban vezethetővé teszi a kocsit. 
 
Az utastérben elöl és hátul is Recaro üléseket találunk, amik oldal, comb és válltámaszainak köszönhetően remekül tartják az embert és kanyarban sem akarunk kiesni belőle. A multikormányon szinte mindent beállíthatunk és alul egy kis ST felirat tudatja velünk, hogy miben is ülünk. A középkonzolon a gyári audio és navigációs rendszer központi része található, amin mindent IS beállíthatunk, a hangzástól kezdve egészen az úticélunkig, hiszen navigáció is található az autóban és Bluetooth is. Kombihoz képest kisebb a lábtér hátul, ami főleg a nagyobb első ülseknek köszönhető, ráadásul, szerintem legalábbis, 3 felnőtt tuti nem fog elférni, inkább kettő. A felszereltségi lista elég hosszú, de azért vannak dolgok amik hiányoznak. Például nincs napfénytető, vagy pótkerék de elektromos csomagtérajtó nyitásról se álmodozzunk. Ennek egészen egyszerű oka, mégpedig a súlycsökkentés! Így sikerült 1350 kg körül tartani az autó súlyát, ami annak tudatában, hogy családi kombiról beszélünk, elég jó adatnak minősül. 
 
A műszerfalon minden fontos információt tudat velünk az autó és az Mk1-ből is ismert turbónyomás, olajnyomás, olajhőfok műszerek is megtalálhatóak középen. A fordulatszámmérő és sebességmérő között található digitális kijelző pedig mindenről tájékoztat minket, legyen az fogyasztás, még megtehető távolság, a megfelelő sebességi fokozat vagy egyéb dolog. Az átlagfogyasztást 13 liter körül írja a kocsi, de használattól függően, ez simán lehet akár 18 liter is, de ne feledjük! Ez egy turbós, két literes motor, ami gyárilag is 250 lóerő, úgyhogy tószinte lehetetlen fogyasztási rekordokat felállítani. A kormány pontos és nagyon jól visszajelzi az úthibákat, illetve két kézzel kell vele küzdeni, ha lepadlózzuk. Sajnos sperr diffi nincs benne és így kikapcsolt kipörgésgátlóval nem is annyira nagy élmény menn ivele, főleg ha nedves az út. Bekpacsolt állapotban pedig villog minden és az elektromos gázpedál beavatkozik. Teljesen kikapcsolt állapotban, (track mode) jobb lesz a gázreakció, de akkor egy nagyobb trepni esetében lefüstöli a gumit pillanatok alatt. 
 
Az autó hangja gyárilag elég csendes és nem is igazán érezhető ,hogy egy sportos autóban ülünk, azonban egy kis munkával könnyedén lehet élvezhető hangot adni neki és ham egírjuk a pops & bangs programot, akkor durrogni fog tisztességesen. A 2 literes motor egyébként 30 kilogrammal könnyebb az 5 hengeres turbónál, így papírforma szerint pont ugyanannyi idő alatt van százon mint a korábbi modell, viszont a végsebessége már több. 
 
Ez az autó ideális az olyan családapáknak, akik még nem nőttek fel teljesen, és a feltöltős motornak hála, van még tartalék a motorban, amit előhozva, igazán ütőképes autónk lehet. Bevásárlás után elég jó tempóban lehet hazajutni és így garantáltan nem olvad ki a mirelit cucc, ha pedig este egy kis csapatáshoz lenne kedvünk, akkor csak elfoglaljuk a Recaro ülséekben a helyünket és kigurulhatunk a Vácira anélkül, hogy féni kéne bármitől is, hiszen ez egy gyári autó! 
 
Nálam ez az autó simán megkapta a 10 pontot, mind a fleszereltség, a kényelem, a külső és a teljesítmény miatt. Egyedül az ára az, amitől kiráz a hideg, mert egy ilyen modellért több mint 5 millió forintot is elkérhetnek, ami soknak tűnhet egy Fordért, viszont nem feledjük, hogy nem egy céges TDCi-t kapunk a pénzünkért! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 
 
Ha pedig >IDE KATTINTOTOK, akkor egy videót is találtok a kocsiról!