Vannak dolgok, amik sosem mennek ki a divatból. Ilyenek a BBS felnik, a klasszikus VW-k és a VR6. Ha pedig ez így együtt megvan, akkor egy igazán fantasztikus autó lesza végeredmény! 
 
Manapság minden a bedöntött kerekekről, a szélesítésekről, méregdrága levegős futóművekről szól, amivel egyébként nincs is baj, csak mivel már a csapból is ez folyik, kezd kicsit sok lenni a dolog és az ember vágyik valamire, ami a régi időket eleveníti fel. Amikor például belefutok egy találkozón olyan autóba, mint mondjuk Szatyi egyese, mindig megnyugszom. Nem akar többnek látszani mint ami. Nem akar internetsztár lenni. Egyszerűen csak egy gyönyörű, klasszikus egyes, ami évek óta ugyanabban a formában kápráztatja el az embert. 
 
Na most a képeken látható Corrado is pont ilyen. Egy olyan formájú autó, ami sosem fog kimenni a divatból és még így, több mint 20 évesen is képes eltekerni a fejeket. A csúcs a VR6 volt és itt is nagy köbcentis motor dolgozik a géptető alatt, csak kicsit modernebb és erősebb, de ne szaladjunk ennyire előre! 
 
Maga az alap G60 volt, ami a maga idejében 160 lóerővel terrorizálta az első kerekeket. Az autó felszereltsége alapból elég jó volt. Elektromos ablakok, fűthető elektromos tükrök, bőrkormány, napfénytető stb. Piotr 2011-ben vásárolta a Corrado-t, mert az A4 Audi után szeretett volna valami öregsulisabb gépet. Az autó teljesen gyári állapotban volt és 6 hónap használat után a G-feltöltő megadta magát és innen jött a kérdés: Megjavítja vagy motorcsere? 
 
Na most azt tudni kell, hogy a G60 és VR6 corrado nem egyezik teljesen. Méás a géptető, mások a sárvédők, hiszen a nagyobb motornak el kell férnie. Úgyhogy aki ilyenbe vág bele, az először meg kell, hogy teremtse a helyet a motornak. Piotr sem akart lemondani a VR6 érzésről, viszont talált egy jobb megoldást kedvező áron és innen indult a lavina. 
3,6 literes VR6 került beépítésre, ami a Passat R36-ban, Phaeton-ban, Porsche Cayenne-ben és Q7-ben is megtalálható. Ez azt jelenti, hogy 280 lóerős, amihez ha hozzávesszük, hogy a Q7-et 8 másodperc körül repíti százra, ami egyébként közel két tonna és összekerékhajtással rendelkezik, akkor a Corrado-t, ami ugyan csak elöl hajt, viszont egyedi kipuffrendszert kapott, 6 sebességes váltóval és a kis módosításoknak hála immáron 300 lóerő körül mozog, egyenesen 100-ra katapultálja ez a motor. 
 
Azonban a motornál nem állt meg a történet, de mondjuk ezt már megszokhattuk. A biztos úttartásért KW V2 futómű, Weichers toronymerevítők felelnek, a megállásról pedig, elöl 4 dugattyús nyergek, 312-es tárcsák és hátul Golf Mk4 nyergek, 288-as tárcsák gondoskodnak. 
A tengelyek végeire pedig mi más kerülhetett, ha nem BBS RS? 
Az elöl 9, hátul 9,5x17-es görgők 2,5"-os peremeket kaptak és 215/35-ös gumikat. 
 
Ez már majdnem tökéletes, de Piotr a belteret sem hagyta gyári állapotban. Minden létező felületet, beleértve a műszerfalat és a szőnyeget is, Porsche bőrrel és alcantara-val húztak be. Recaro CS ülésekben lehet élvezni az utazást, komplett Weichers bukócső fokozza a látványt és minden műanyag elemet karbonra cseréltek. Kisebb átmérőjű Corrado kormánnyal lehet terelgetni a kocsit és Morel Tempo audio gondoskodik a szórakoztatásról. Ja és amit nem említettem, hogy a kaszni teljesen gyári maradt, csak komplett felújításon és fényezésen esett át. 
 
Ez így tökéletes! Még több képet IDE KATTINTVA találtok!  





 

 

Forrás: Fast Car