Milyen az ideális versenyautó? Könnyű és erős. Minden más mellékes, vagy legalábbis elhanyagolható. (Most a megfelelő tapadásba meg az egyéb fizikai dolgokba nem menjünk bele!) Szóval ha szeretnénk egy olyan autót, amivel jó időt futhatunk 400 méteren, nem árt ha már az alapnál valami kisebb gépet választunk. 

A Werk54 Corsa egy elég durva fegyvernek minősül. Maga a B Corsa alapból nem túl súlyos darab, de itt mindent a legjobb idő eléréséért áldoztak fel, úgyhogy teljesen kipakolták, megerősítették a szükséges helyeken és tulajdonképpen mindössze egy ülés és a legfontosabb dolgok vannak csak az utastérben. 

Az autó orrában SAAB B204-es, soros 4 hengeres motor található, aminél megmaradt a gyári hengerfej, a gyári veztengelyek, viszont a dugók és hajtókarok már nem gyári alkatrészek és a Holset HX40 turbó is egyedileg átalakítva került felszerelésre. 

Az eredmény? 2,9 bar töltőnyomás mellett, 750 lóerő! 

Ezzel a teljesítménnyel sikerült Enriconak 10.03-as időt futnia. Legutóbb pedig elszállította a kocsit Németországból az angliai Santa Pod versenypályára, de sajnos ott nem sikerült új rekordot futni a géppel. 

IDE KATTINTVA megnézhetitek a videót, ami a Santa Pod pályán készült.