Lehet morogni, meg leszólni az új Supra-t, de A Gazoo Racing álatl épített A90 igenis dögösre sikerült! Röviden: karbon bódé, widebody, légterelők. 
 
Januárban már volt egy kis kedvcsináló, amikor is a Tokyo Auto Salon keretein belül mutatták be a Super GT Touring Car bajnokságra tervezett A90-es Supra-t. Ez komoly dolgonak számít, hiszen a Super GT bajnokságot egy Supraval nyerték meg utoljára, így ez a bejelentés mindenkit felpaprikázott. 
Ugorjunk 8 hónapot előre! A helyszín a Suzuka Speedway. Itt tartott sajtótájékoztatót, ahol három GT500 kategóriájú autóról rántották le a leplet és köztük volt az A90-es modell is. 
 
Túl sok információt nem árultak el a részletekkel kapcsolatban, de az már most biztosnak látszik, hogy TGR Supra az új, Class One szabályok szerint fog indulni 2020-ban, és a DTM-hez is csatlakozni fog két futam erejéig a Super GT. Ez azt jelenti, hogy az autóban 4 hengeres, turbós motor fog dolgozni, 620 lóerővel és 270 km/h-s végsebesség elérésére is képes lesz. Innentől pedig olyan ellenfelekkel kell megküzdenie majd az autónak, mint az Audi és a BMW. 
 
Az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején a Toyota A supra-val ért el sikereket a JGTC futamokon (Japan Grand Touring Car Championship). 2006-ban váltotta le a Lexus SC430, amivel 7 szezonon keresztül versenyeztek, majd ezt váltotta le az RC-F. A Supra visszatérésével újra a kezdetekhez kanyarodik vissza a Toyota és egyben leváltja a Lexus-t. 
A Super GT futamokon a Supra a megújult, korszerűbb R35 GT-R és a Honda NSX orrmotoros változatával. 
 
Érdekes lesz, az biztos!