A >Car and Driver fotósa készítette az alsó képet, amin egy Jeep Grand Cherokee Trackhawk látható, viszont a géptető már nem olyan mint a gyári, hanem egy púp is került rá, aminek láttán elképzelhető, hogy egy még vadabb Trackhawk fog piacra kerülni hamarosan! 
 
Ugye a Jeep Grand Cherokee Trackhawk nem nevezhető egy lassú autónak. 6,2 literes Hellcat V8 hajtja, ami 707 lóerős és 875 Nm nyomatékot présel ki magából. Ezzel a teljesítménnyel 3,5 másodpercre van szüksége a 2400 kg-os monstrumnak arra, hogy nulláról százra katapultáljon. A negyed mérföldes távot is 11,6 másodperc alatt teljesíti, a végsebessége pedig 290 km/h. Ezeknek köszönhetően érdemelte ki a leggyorsabb és legerősebb SUV jelzőt. 
 
A piros példány viszont új géptetőt kapott, ami arra enged következtetni, hogy bizony a motortérben történt valami változás, ami garantáltan kiveri a biztosítékot. A Car and Driver-nél azt gondolják, hogy a Hellcat V8 797 lóerős változata került beépítésre, ami a Challenger Hellcat Redeye-ben is megtalálható. Így ugye még 90 lóerővel és legalább 68 Nm-rel lesz erősebb a Jeep. 
 
Első ránézésre csak a géptetőben különbözik a piros Jeep, azonban nagyon valószínű, hogy a futóművet is áthangolják és a fékek is erősebbek lesznek, igazodva a megnövekedett teljesítményhez. Ha esetleg megkapja a Redeye nevet, akkor pedig új jelvényeket is kapni fog, hogy mindenki meg tudja majd különböztetni egy "átlagos" Trackhawk-tól. Ez nyilván az árán is látszódni fog és nagy valószínűséggel ezzel a modellel fogják elbúcsúztatni a jelenlegi Cherokee szériát, hiszen 2021-ben érkezik az újabb modell. 
 
A kérdés már csak az, hogy szükség van-e egy még erősebb SUV-re, vagy ez már teljesen felesleges és semmi értelme? Ti, mit gondoltok erről? Írjátok le kommentben! 





 

 

Forrás: Car and Driver