Ha mondjuk BMW-t szeretnél, akkor melyik típust választanád hobbiautónak? 
A legtöbben valamelyik 3-as szériát nyögik be, mondjuk E30 vagy E36, de persze nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy csak ezek jöhetnek szóba, viszont az is biztos, hogy sokkal népszerűbbek, mint a többi modell. Ennek az oka is rendkívül egyszerű: Még van hozzá alkatrész utánpótlás, nem nagyon lehet mellélőni vele és millió példa lehet előttünk, így nagyban megkönnyíti a dolgot, hogy milyen irányba induljunk el. Persze sokat számít ha van egy kép a fejünkben amit meg szeretnénk valósítani, de a lényeg az, hogy ha bevallják, ha nem, igenis sokan merítenek ötleteket más építésekből, és ez így is van rendjén. 
 
Szóval a képeken látható Z3 tulaja is akart egy hobbiautót magának, amivel boldogan gurulhat a hétvégeken, és eredetileg E30-at szeretett volna, azonban amikor megpillantot egy Z3 kupét, elbizonytalanodott és innentől nem hagyta nyugodni a gondolat, aminek az lett a vége, hogy végül vett egy Z3 kupét az E30 helyett. Igaz, ehhez másfél évre volt szükség, de sikerült és ez a lényeg. 
Az autó nem volt hibátlan, és az előző tulajok sem voltak kimondottan gondoskodóak a kocsival, de ez nem tántorította el Khalilovot, hogy belekezdjen a projektbe. 
 
A BMW tulajok többsége a letisztultságra, gyárias, de mégis dögös megjelenésre törekszik és ez nem volt másképp K esetében sem. Nem akart világmegváltó dolgokat, inkább  M-es alkatrészeket használt. Első és hátsó lökhárítók, a kopoltyúk és tükrök, hátul pedig a 4 darab kipufogóvég teszi sportosabbá az autót. A Z3 alapból is elég nagy és széles kerekek befogadására képes, ezért háromrészes OZ Hartge felniket pakoltak a kerékjáratokba, amiknek a mérete 10 és 12,5x18, a peremek pedig 2,75 illetve 4,25"-osak. 
Ezekre a felnikre engedi rá a bódét az AirLift Performance levegős futómű, 3H vezérlővel kiegészítve. 
 
A beltérben mindent bőr borít és megtörve a feketéseget, krómkarikák is kerültek a műszerek és a váltókar köré. Ezeken kívül érintetlen maradt minden, de nem is volt szükség nagyobb változtatásokra. 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: True Fitment